Tri učenika iz SAD-a optužena za zločin iz mržnje. Mjesecima izvodili naci pozdrav

Ilustracija: EPA

Trojica učenika osnovne škole iz južnog Marylanda optužena su za zločin iz mržnje nakon što su par mjeseci u učionici isticali kukaste križeve, izvodili nacistički pozdrav i pogrdno komentirali vjeroispovijest razrednika, objavili su okružni tužitelji.

Dužnosnici iz Ureda državnog tužitelja okruga Calvert rekli su da je uznemiravanje počelo u prosincu i da 13-godišnji učenici nisu htjeli prestati unatoč opetovanim zahtjevima, prenosi ABC.

Prijavio ih je razrednik

Razrednik je na kraju prijavio ponašanje učenika državnoj policiji Marylanda, koja je istražila i podnijela optužnice protiv tinejdžera. Optuženici su učenici osnovne škole Plum Point u okrugu Calvert, koju pohađaju djeca od šestog do osmog razreda. Imena optuženih tinejdžera nisu objavljena jer se radi o maloljetnicima.

Dužnosnici su rekli da će optužbe biti proslijeđene Odjelu za maloljetnike Marylanda kako bi se poduzele odgovarajuće mjere. Optužbe protiv učenika su prošlog tjedna objavljene u priopćenju za javnost, no tužitelji nisu pojasnili što su učenici točno govorili svom razredniku.

Prošle godine se u Marylandu gotovo udvostručili antisemitski incidenti

Izvješće koje je u ožujku 2023. objavila Anti-Defamation League pokazalo je da su se antisemitski incidenti u Marylandu gotovo udvostručili tijekom prošle godine. Slični slučajevi antisemitizma također su se posljednjih godina povećali na nacionalnoj razini.

Kao odgovor na izvješće iz 2023., guverner Marylanda Wes Moore nazvao je povećanje "apsolutno neprihvatljivim". "Želim da me svi u Marylandu jasno čuju - mržnja nema dom u našoj državi. Odbijam dopustiti da ove alarmantne akcije prođu nezapaženo", rekao je guverner prošle godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.