Učitelji pozivaju radnike: Riješimo se salonskog sindikalizma i krenimo u generalni štrajk

SINDIKAT zaposlenih u školstvu Preporod danas je pozvao sve sindikate da se ostave salonskog sindikalizma i zamijene ga uličnim.

U svom priopćenju Preporod je sve sindikate, a posebno one koji djeluju u državnim i javnim službama, pozvao na zajedništvo i početak organiziranja prvog generalnog štrajka u Hrvatskoj. "Nalazimo se pred konačnim obračunom rada i kapitala. Obračun je to o čijem će ishodu značajno ovisiti budućnost Hrvatske", smatraju u Preporodu te dodaju kako bi sindikalne središnjice odmah morale napustiti Gospodarsko-socijalno vijeće.

Prekinimo razgovore s poslodavcima

Na taj bi se potez sindikati trebali odlučiti zato što je GSV već duže vrijeme usmjeren protiv rada i radništva, a zastupa interese profita i kapitala. U vrlo radikalnom priopćenju Preporod i granske sindikate poziva na prekid dijaloga s poslodavcima.

Salonski sindikalizam bi zamijenili uličnim, a smatraju kako bi oni sindikalisti koji to ne žele trebali svoja mjesta prepustiti drugima. "Oni sindikalisti koji to ne razumiju ili ne žele razumjeti, trebaju svoja mjesta prepustiti onima koji će jalove pregovore znati i htjeti zamijeniti štrajkovima i prosvjedima", zaključuje se u priopćenju sindikata Preporod.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.