Udruga mobbing: Zastupnici su danas u Saboru ponizili radnike zaposlene u trgovini

UDRUGA za pomoć i edukaciju žrtava mobbinga danas je putem priopćenja izrazila nezadovoljstvo i zabrinutost u vezi usvojenog Zakona o izmjenama i dopunama zakona o trgovini.

"Radnice i radnici zaposleni u sektoru trgovine u Republici Hrvatskoj ovim Zakonom su stavljeni u robovlasnički položaj. Točno je da postoje institucije koje bi trebala zaštiti prava radnika, no i one su često na strani ili u sprezi s poslodavcima", stoji u priopćenju iz udruge.

"Dok se oni koji donose Zakone i odluke o radnom vremenu odmaraju sa svojim obiteljima, radnici u trgovini rade za okrupnjivanje kapitala svojih vlasnika, a za to dobivaju besramno malu plaću, ne plaćaju im se prekovremeni sati, niti odrađene nedjelje i praznici. Osim toga, velika većina zaposlenih u trgovini su žene", priopćili su.

Kako su kazali, upravo veliki broj radnika i radnica koji se obraćaju njihovoj udruzi za pomoć zbog povrede dostojanstva i nehumanih uvjeta rada jesu zaposleni u trgovini.

"Sramotan je broj zastupnika i zastupnica (89) koji su, dajući danas svoj glas ovom prijedlogu Zakona ponizili radnike zaposlene u trgovini. Sve te političarke i političari u svojim su programima jučer zagovarali dostojanstven rad i zaštitu radničkih prava, a danas su protiv velike većine radnica i radnika i njihovih prava digli ruku", zaključuju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.