Uhićen britanski pedofil kojeg su tražili 27 godina

Foto: Chester Crown Court

Richard Burrows (80) uhićen je nakon što ga je policija tražila 27 godina zbog seksualnog zlostavljanja djece. 

Uhićen je u prošli tjedan na Heathrowu nakon što se u Veliku Britaniju vratio s Tajlanda, rekao je glasnogovornik policije Cheshirea. 

Zlostavljao djecu u domu

Policija je rekla da ga traže od prosinca 1997. kada nije došao na sud u Chesteru kako bi se suočio sa suđenjem za dvije točke optužnice za zlostavljanje i 11 točaka za napad.

Optužbe se odnose na navodno zlostavljanje između 1969. i 1971., za koje se navodi da se dogodilo u dječjem domu u Congletonu, Cheshireu, iu West Midlandsu.

"Naša odlučnost da lociramo Burrowsa nije posustala tijekom proteklih 27 godina i njegovo uhićenje označava značajan korak naprijed u ovom slučaju i početak zatvaranja za sve koji su uključeni zlodjela", rekla je inspektorica Eleanor Atkinson iz policije Cheshirea.

"Želila bih se zahvaliti javnosti na informacijama koje su godinama pružali tijekom naše potrage za Burrowsom i nadam se da će njegovo uhićenje pružiti malo sigurnosti."

"Ovo je upozorenje svima drugima koji su u bijegu"

"Također se nadam da njegovo uhićenje djeluje kao upozorenje svim drugim traženim osumnjičenicima - pokazujući da ćemo vas, bez obzira koliko se dugo skrivali, pronaći i bit ćete uhićeni."

"Koristeći našu međunarodnu mrežu i blisku suradnju s kolegama iz policije Cheshirea, uspjeli smo pronaći bjegunca traženog u vezi s iznimno ozbiljnim optužbama", izjavio je Duncan Burrage, međunarodni časnik za vezu Nacionalne agencije za borbu protiv kriminala (NCA) u Tajlandu.

Burrows je zadržan u pritvoru i očekuje se da će se pojaviti na sudu u Chesteru tijekom današnjeg dana, rekao je glasnogovornik policije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.