Uhićen ubojica žene i dvije kćeri komentatora BBC-ja. Objavljena snimka nakon zločina

Foto: Policija Hertfordshirea, društvene mreže

Pronađen je i uhićen muškarac za kojim se tragalo u vezi s ubojstvom triju žena u napadu samostrelom, priopćila je policija. Riječ je o 61-godišnjoj supruzi i dvjema mladim kćerima komentatora BBC Racinga Johna Hunta.

Kylea Clifforda (26), za kojeg se pretpostavlja da je služio u britanskoj vojsci oko godinu dana, policija Hertfordshirea je imenovala osumnjičenim nakon smrti Carol Hunt (61) i njezine dvije kćeri, Hannah (28) i Louise (25), na imanju u Busheyu.

U priopćenju policije Hertfordshirea stoji da je Clifford pronađen u Enfieldu, u blizini imanja koje je pretraženo ranije tijekom dana u sklopu policijske potrage. Policija je rekla i da tijekom uhićenja policajci nisu zapucali. 

"Nakon opsežne potrage Kylea Clifforda, starog 26 godina, pronašli su policajci danas poslijepodne u području Enfielda. Prima liječničku pomoć nakon što su pronađene ozljede. Policija nije pucala", priopćila je policija. 

Ubojica koristio samostrel, vjeruje se da je poznavao žrtve

Na ranijoj presici Jon Simpson, načelnik iz policije Hertfordshirea, rekao je novinarima da se vjeruje da su ubojstva bila ciljana. U ovoj fazi vjeruje se da su žrtve poznavale osumnjičenog. 

Policija je rekla da je u napadu korišten samostrel, no moguće je da je bilo i drugog oružja. Pojavila se i snimka koju je snimila kamera videonadzora na jednoj kući pored koje je prolazio osumnjičeni ubojica nakon zločina.

Inspektorica Justine Jenkins iz Jedinice za teške zločine Bedfordshirea, Cambridgeshirea i Hertfordshirea rekla je: "Ovo je i dalje nevjerojatno teško vrijeme za obitelji žrtava i mi bismo tražili da se poštuje njihova privatnost dok se mire s onim što se dogodilo."

Ona kaže da istraga "teče ubrzano" i da policija tek treba službeno identificirati žrtve.

"Nakon opsežne istrage osumnjičenik je lociran i nitko drugi se ne traži u vezi s istragom u ovom trenutku", rekla je.

Susjedi čuli vriskove

Stanovnica Ashlyn Closea ispričala je da je čula vriskove. "Zvučalo je kao da su djeca u pitanju, čuo se nečiji vrisak. U roku od 15 minuta je nastao apsolutni kaos. Došla je naoružana policija i vikala nam da ostanemo u svojim kućama", ispričala je.

Huntovi prijatelji i kolege izrazili su šokiranost ovim zločinom. "Nemoguće je shvatiti tu bol. Znaj da smo svi tu za tebe, John. Volimo te, prijatelju", napisao je kolega komentator Matt Chapman na platformi X.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.