Uhićeni načelnik Murtera nakon bordela u Austriji našim novcem ženu vodio u Gardaland

Na fotografiji je Toni Turčinov na maškarama u Općini Murter Ilustracija: Shutterstock, Foto: PIXSELL/Hrvoje Jelavic

NAČELNIK Općine Murter Toni Turčinov jučer je uhićen sa svojim prijateljem, poduzetnikom Tomislavom Pešićem, u sklopu USKOK-ove istrage zbog navodnih nezakonitosti kojima je Općinu Murter - Kornati oštetio za najmanje 60.000 eura.

Kako piše Telegram, osim najpoznatijeg trošenja našeg novca u austrijskim bordelima, Turčinov je nerijetko javnim novcem podmirivao troškove svoje supruge. Tako joj je benzin za privatni automobil plaćao općinskom karticom, kao i cestarinu kada je ona, tvrde istražitelji, putovala s Murtera u Sesvete, gdje joj živi obitelj.

Istragom je obuhvaćeno i sumnjivo putovanje Turčinovih u Italiju na koje je vodio suprugu, i to čim se vratio iz austrijskog provoda. 

U Austriji, utvrđeno je, bio je sredinom travnja 2019. godine. Osim u bordelu, službenom karticom plaćao je tada na roadshow prezentaciji. Istražitelji objašnjavaju da se ti troškovi iz Austrije ne mogu smatrati službenima budući da se čuveni Gentlemans Club Le Cocotte bavi pružanjem osobnih usluga. Drugim riječima, plaćanje u bordelu prema stavu USKOK-a ne smije biti službeni trošak za Općinu Murter.

Nakon austrijskih bordela suprugu odveo u Gardaland

Rekonstruirajući dalje načelnikovo peglanje kartice, USKOK je utvrdio da je po povratku iz Austrije ostao u Zagrebu, gdje mu je u to vrijeme boravila supruga, što je također utvrđeno prema bankovnim podacima.

Par je iz Zagreba nastavio putovati, i to prema Italiji, piše Telegram. Utvrđeno je da su otišli u poznati zabavni park Gardaland. Boravili su tamo od 16. do 18. travnja, a koristili su i službenu karticu Općine. Prema za sada dostupnim podacima, platili su si gorivo za to putovanje, kao i smještaj. Sve zajedno iznosilo je oko 270 eura, navodi USKOK.

Pronađeni su i računi koje je Turčinov plaćao dok je u ljeto 2020. sa suprugom i djecom bio u Termama Sveti Martin na Muri, u lipnju 2021. putovali su svi zajedno u Crnu Goru, a proljeće prošle godine načelnik je, prema pronađenim računima sa službene kartice i ostalim dokazima, suprugu vodio u Terme Čatež.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.