Uhvaćen tip koji je u Kapitolu nosio južnjačku zastavu. Tko je on?

Foto: Epa

MUŠKARAC koji je fotografiran kako tijekom nereda prošloga tjedna drži zastavu Konfederacije Američkih Država unutar kongresa uhićen je danas u Delawareu, priopćila je policija.

Američka obavještajna agencija FBI objavila je bilten s njegovim slikama i zamolila javnost za pomoć pri identifikaciji. Navela je kako traži pomoć pri identifikaciji pojedinaca "koji su nezakonito ušli" u Kapitol, uključujući čovjeka sa zastavom Konfederacije.

Muškarac je kasnije identificiran kao Kevin Seefried, piše The New York Times.

Pomagali prosvjednicima da uđu u Kapitol

Prema izvješću, identiteti Kevina Seefrieda i njegovog sina Huntera utvrđeni su nakon što je FBI dobio dojavu od Hunterovog poznanika koji je rekao da se on hvalio kako je 6. siječnja bio s ocem u Kapitolu. FBI je podigao optužnicu i protiv Kevina Seefrieda i protiv njegovog sina.

Kevin Seefried priznao je FBI-u u utorak tijekom dobrovoljnog razgovora da su on i njegov sin bili dio skupine koja je 6. siječnja nezakonito ušla u Kapitol i da su toga dana bili u Washingtonu kako bi čuli Trumpov govor.

Rekao je da je njegov sin pomogao ukloniti slomljeno staklo na prozoru Kapitola, nakon čega su oni i drugi prosvjednici ušli u zgradu. Seefried je također kazao kako je donio južnjačku zastavu iz svog doma u Delawareu u kojem je obično izložena, navodi CNBC.

U sudskim spisima stoji kako videosnimke na Twitteru pokazuju da je Hunter Seefried pomogao maknuti ostatke stakla s razbijenog prozora na Kapitolu.

"Kevin Seefried potvrdio je službenicima da je nepoznata osoba zamolila Huntera da pomogne maknuti staklo jer je on nosio rukavice. Nakon što je Hunter Seefried skinuo ostatke stakla, gomila je mogla ući u unutrašnjost zgrade Kapitola", navodi se u dokumentu.

Očekuje se još više uhićenja

Savezni tužitelj u Washingtonu rekao je ovog tjedna kako očekuje kako će uskoro stotine njih biti optužene za zločine povezane s neredom u Kapitolu.

Jučer su savezni agenti uhitili nekoliko osumnjičenika u New Yorku, Marylandu, Teksasu i Floridi. Danas je uhićen i umirovljeni vatrogasac iz Chestera nakon što je identificiran kao muškarac koji je bacio vatrogasni aparat na policajce.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.