Ukrajinku u Beogradu susjedi napali i na zgradi napisali "Z", a ona završila na sudu

Screenshot: N1 Srbija

MARIJA Vihivska, državljanka Ukrajine koja živi u Beogradu, žrtva je napada. Unatoč tome, njoj se sudi za nasilje i remećenje javnog reda i mira bukom, rekao je njezin odvjetnik Čedomir Stojković nakon prvog ročišta ponovljenog postupka koji se protiv nje vodi na Prekršajnom sudu. Ročište će biti nastavljeno 6. veljače.

Ukrajinka kaže da su nju i njezinog nevjenčanog supruga na kućnom pragu fizički napali susjedi, piše N1 Srbija. Vihivska tvrdi da su im susjedi upali u stan i htjeli uzeti mobitel kojim ih je snimala. Ona i njezin partner pretpostavljaju da je povod za napad činjenica što je Vihivska iz Ukrajine.

Snimku napada objavio je N1.

Ukrajinka tvrdi da su joj napisali "Z" na zgradi

Odvjetnik i Vihivska navode da joj tijekom razgovora u policiji i saslušanja pred sucem za prekršaje nije osiguran prevoditelj te da je bila primorana potpisati krivnju, ne znajući što potpisuje.

Tvrdi da je policija krajnje neprofesionalno odradila posao. N1 je pitao odvjetnika Stojkovića je li moguće da se radi o svađi susjeda koja nije etnički motivirana.

"Ono što mi znamo i što je u sudnici rečeno jest da su neposredno prije ovog napada na vratima zgrade iscrtana slova ruske agresije na Ukrajinu, odnosno latinična slova 'Z'", odgovorio je Stojković.

Odvjetnik: Simbol je iscrtan nakon što se Marija uselila u zgradu

Odvjetnik navodi da je istina da je slovo "Z", nažalost, čest prizor na fasadama u Beogradu, no istaknuo je da je simbol iscrtan nakon što se njegova klijentica uselila u zgradu.

"Ona nikada nije imala bilo kakav konflikt sa susjedima, nikada nije imala bilo kakav neki duži razgovor s njima, nikada nije činila bilo što loše da bi se moglo zaključiti da se napad dogodio iz bilo kog drugog razloga", rekao je odvjetnik za N1 Srbija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.