Ukrajinci uložili 44 milijuna eura u hrvatsku poljoprivredu, najavili nova ulaganja

MHP, jedna od najvećih ukrajinskih tvrtki u sektoru poljoprivredne i prehrambene industrije u Hrvatskoj, na sastanku u Banskim dvorima najavila je nastavak ulaganja u zemlju.

Tvrtka MHP je, inače, u Hrvatsku, od 2019. godine, od kada je prisutna na tržištu kroz vlasništvo nad Perutninom Ptuj i PP Pipom Čakovec, ukupno investirala 44.5 milijuna eura.

Pokrenuli projekt izgradnje nove tvornice za proizvodnju hrane za kućne ljubimce

Ove je godine tvrtka preuzela Toni, domaću tvrtku za otkup, sušenje i skladištenja žitarica te je pokrenula projekt izgradnje potpuno nove tvornice za proizvodnju mokre hrane za kućne ljubimce.

Tvornica, kojom će upravljati nova tvrtka MHP Pet Food osnovana u Hrvatskoj, počet će s radom 2026. godine, a otvorit će 200 novih radnih mjesta. Vrijednost ukupne investicije u tvornicu je 40 milijuna eura.

Proizvodni pogon će biti smješten u blizini Zagreba, nedaleko od postojećih pogona u vlasništvu Perutnine Ptuj koji će osiguravati kvalitetnu sirovinu za preradu. 

"Ukrajinski i hrvatski narod dijele iste vrijednosti"

”Ukrajina i Hrvatska imaju ratno iskustvo, hrvatski narod podržava i pomaže Ukrajincima u ratu protiv ruske agresije i Ukrajinci su zahvalni na tome. Ukrajinski i hrvatski narod dijele iste vrijednosti, zato je MHP kao tvrtka ukrajinskog duha i međunarodnih razmjera investirala i želi nastaviti investirati u Hrvatsku”, poručio je Jurij Kosjuk, osnivač i glavni izvršni direktor MHP-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.