Umro osnivač velikog trgovačkog lanca i jedan od najbogatijih Hrvata iz BiH

Foto: Klix

U BOLNICI u Zagrebu umro je osnivač kompanije FIS Pero Gudelj. Riječ je o velikom trgovačkom lancu u BiH.

Gudelj se posljednjih mjeseci liječio u BiH i Austriji. Rođen je 26. svibnja 1955. godine u selu Gornja Večeriska u Vitezu.

Kompaniju FIS registrirao je 1992. i tada je imala tek desetak radnika, a posao se razvio. FIS je izrastao u trgovačkog i proizvodnog giganta koji danas zapošljava nekoliko tisuća radnika. Kako pišu mediji, Gudelj je bio jedan od najbogatijih Hrvata u BiH.

U kolovozu 2015. pisalo se da se pokušao ubiti, no on je to kasnije demantirao. Kako je tvrdio 2018., dvije nepoznate osobe htjele su ga likvidirati. Nedugo zatim na Facebooku je snimio video u kojem je iznio svoju stranu priče.

Neki su pisali da se htio ubiti. On je sve demantirao

"Nalazim se na mjestu zločina, gdje su me pokušali ubiti. Imao sam deset sekundi da razmislim - da budem zapaljen u vlastitom autu ili da dobijem tri metka u usta, pošto su mi stavili pištolj u usta. Odlučio sam sam pucati. Neću da povezujem bivšu ženu s ovim, ona nije kriva u tome, garantiram. Niti je nacionalizam, niti je konkurencija ovo učinila", poručio je Gudelj, a prenio tada Klix.

Rekao je da o tom događaju ne želi govoriti puno te da će djeci sve ispričati kada napune 30 godina.

"Hvala Bogu da sam živ, da sam sa svojom djecom, zaposlenicima i da mogu doprinositi narednih godina FIS-u i Vitezu. To se dogodilo blizu moje kuće", zaključio je tada Gudelj.

Cijeli slučaj ostao je nerazriješen sve do danas.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.