Unuk državne revizorice Šime Krasić povlači se iz posla sa dugoreškom Pamučnom industrijom

POTENCIJALNI novi vlasnici Pamučne industrije Duga Resa, koji su na nedavnom natječaju odabrani kao najpovoljniji kupci jer su za tvornicu ponudili 16,8 milijuna kuna, naglo su odustali od projekta, objavivši da za propast posla krive neučinkovite hrvatske propise i novinare, za koje tvrde da su vodili protukampanju.

Cijenu od 16,8 milijuna kuna na natječaju je ponudila tvrtka "Prave nekretnine", iza koje je formalno stajao unuk aktualne državne revizorice Šime Krasić Luka Ivančić, no u stvarnosti su pravi vlasnici trebali postati revizoričin sin Robert Krasić i poduzetnici Stjepan Pavić i Milan Čudić, prenosi Jutarnji list.

"Mediji su protiv nas vodili prljavu kampanju"

"Neće biti najavljene transakcije, jer smo imali prekratak rok da je izrealiziramo, a uvelike su nam u tome odmogli i mediji koji su vodili prljavu kampanju protiv nas. Banke trebaju određeno vrijeme da nam odobre kredite, no nakon onakvih tekstova bankari su nas pratili pod povećalom i sve skupa je potrajalo duže nego smo očekivali. Trebalo nam je još svega nekoliko dana, no ipak nećemo stići. Svjesni smo i da nam tako propada pola milijuna kuna jamčevine, no, što je tu je" izjavio je Stjepan Pavić, vlasnik austrijske tvrtke Glastex.

On nije želio govoriti što će poduzeti kada dođe do nove javne dražbe za prodaju Pamučne industrije Duga Resa i hoće li se ponovno natjecati za kupovinu tvornice.

Stečajna upraviteljica Pamučne industrije Jasna Brajdić izjavila je kako žali zbog propalog pokušaja prodaje tvornice, rekavši kako će odmah nakon sutrašnje sjednice Odbora vjerovnika pokrenuti pripreme za novu, 18. javnu dražbu, a prošla dražba, na kojoj je Pamučna prodana "Pravim nekretninama" bit će proglašena nevažećom zbog neuplaćenih sredstava. "Nastojat ćemo da do nove dražbe dođe u što kraćem roku" rekla je Brajdić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.