Urnebesni Fejs rat Milinovića i HDZ-ovog župana: "Istina boli, da prostite, je*eno"

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

SADAŠNJI ličko-senjski župan, HDZ-ov Ernest Petry, i bivši župan Darko Milinović iz stranke Lipo sinoć su se žestoko prepirali na Facebooku. U prepirku su se uključili i drugi korisnici Facebooka te su uvrede prštale sa svih strana.

Sve je počelo podužom objavom HDZ-ovca koji je oko 22 sata pisao o kriminalu unatrag 20 godina, o reketiranju poduzetnika, minusu u županiji, prikrivanju kleptomanije, pranju novca i nepotizmu. Neke uvredljive izjave su izbrisane. Petry je blokirao Milinovića, a on je nastavio s objavama i uvredama na svom Facebook profilu na račun svog nasljednika.

Prozvao Milinovića

Nakon što je pisao o nepotizmu, Sanaderu, uništenju Like itd., Petry je jedan dio objave posvetio svom prethodniku Milinoviću. Taj dio statusa prenosimo u cijelosti:

 

"Umjesto da se bivši, bivši... poklopi mokrom krpom po ušima, on sebi daje za pravo da bolesnim lažima i dalje pokušava manipulirati javnost i blatiti ljude iz birtija u polusvjesnom stanju, a uz to po ustaljenoj navici pokušava osramotiti cijelu Ličko-senjsku županiju i njezine vrijedne ljude koji pokušavaju uloviti pozitivan smjer za budućnost naše djece. Najstrašnije od svega je da takva osoba, koja je zbog svoga načina vladanja od stanovnika dobila crveni karton, sada pokušava glumiti poštenjačinu i moralnu vertikalu...

Jasno je da nit je brinuo - nit brine za Liku. Nešto ga drugo muči... Najčešće kad ostane sam. Onda sjedne i piše. Fabulizira i konfabulira. No ovdje je sve jasno i sve je već viđeno. U stanje duha, zdravlja i životnih navika 'glasnogovornika kaosa' u ovoj državi gotovo nitko više ne dvoji.

Jedino nije jasno pati li Milinović od Milanovićevog ili Milanović od Milinovićevog sindroma. Obojica su štetočine kojima je život postao "beskrajni dan" kojega popunjavaju izljevima bijesa i prijezira prema svima. Jadan je to život pun kiptećih i neukrotivih frustracija i pulsirajućeg bijesa. Izborili smo se da naša županija više ne bude žrtva u rukama takvog monstruma, ali pravedna kazna za njegova nedjela još nije stigla.

Nema veze. Strpljiv smo narod, imamo vremena, jer ipak na koncu sve dođe na svoje... Koliko je pojedini dan daleko? Ne znam. Ali uvijek prije ili kasnije svjetlost razbije tamu, kao što i poslije noći dolazi dan. Mjerite količinu nervoze kod čovjeka koji je htio biti doživotni "vožd" ove županije i njenih ljudi i ona će vam nepogrešivo pokazivati tempo kojim se približava trenutak istine...", napisao je Petry na Fejsu.

Milinović se u komentarima svađao s drugim korisnicima 

Pojedini korisnici Facebooka su se složili s Petryjem i podržali ga u njegovoj prozivci bivšeg župana. S nekima od njih je Milinović krenuo u obračun.

"Eto i ti lajkaš da sam kriminalac. Tebi sam jednom odgovorio... Pitaj mamu koliko sam vam kad je bilo najteže pomogao. I bilo bi bolje da si na poslu češće. Pitaj mamu, ona je poštena žena... Ispričat će ti. I nemoj dalje jer onda neće biti ugodno... Eto, pitaj mamu i pozdravi je", napisao je Milinović jednoj korisnici, dok je drugom korisniku rekao da misli da je i njemu, baš kao i Petryju, nešto nedavno lajkao.

"Borba prsa o prsa"

Na svom profilu je Milinović objavio jako puno tekstova koji se odnose na Petryja. Tako je napisao da je on čovjek koji je promijenio velik broj stranaka pa naveo da je Petry bio u SDP-u kada je govorio protiv HDZ-a. Spomenuo je da je Petry bio i u HNS-u. 

"Javili mi da me nešto Petry spominjao na svom fb... Ja mu odgovorio. Nakon nekoliko odgovora i slika blokirao me... Istina boli, da oprostite, jebeno... Boji se prsa u prsa pa bježi kukavica", napisao je Milinović.

"Ne se sekirati Ernest Pusiću. Lijepo se bilo voziti u BMW-u od 100.000 tada maraka dok su drugi ginuli. Od kud lovica Pusiću, možda kakvo profiterstvo, plaća bila 100 maraka. Prodao se nikom drugom do Pusićki za mjesto direktora HEP-a. Pa onda kasnije klečao A. Dabi da te spasi. Sjećaš se Pusiću dok sam bio župan dolazio si svaki tjedan sa spiskom koga treba zaposliti, koga vi župane kažete, ja sam odgovarao nemam ja koga. Ima dokaz, sjećaš se kad je trebalo potpisivati za HNS ako ćeš raditi u HEP-u, ima i za to dokaza. Sada prijetnje i ucjene a za što čut će se, ima dokaza. Kud će kum sada, čekamo. Tko je naredio smjene u bolnici i postavljanje, a neću o tome, ali i to će se, kažu, čuti", napisao je Milinović.

"Eto, moje ministarstvo jedino nije imalo ugovor sa Fimi mediom, znam da bi ti volio drugačije. Kad spominješ Milanovića, pa bolje on nego tvoja Vesnica koja te natjerala da pljuješ po biskupima, a ti eto opleo. Daj nam reci jel bolje miriši kao rektalni alpinista kod Vesnice ili Plenkija, kako kaže Šprajc, ni nogice ti nisu ostale. Znam tvoj odgovor, tada bolje mirisalo kod Vesne Pusić, a sada ipak bolje kod Plenkija. Ne se sekirati Erni Rektaliću Alpinistički. Imaju institucije. Sad bar znam tko je meni slao USKOK, ali eto 6 mjeseci istraživali sve što si napisao i eto bila i financijska i sve uredno", napisao je Milinović.