USKOK i MUP se javili o uhićenju HDZ-ovog župana, troje policajaca i još dvije osobe

JUTROS su uhićeni HDZ-ov vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić, troje policajaca te još dvije osobe.

>> Uhićeni HDZ-ov župan Dekanić i još pet osoba, poznato tko su. Oglasili se MUP i USKOK

Uhićeni su zbog nesreće u kojoj je HDZ-ov Dekanić sudjelovao uoči Uskrsa prošle godine kod Cerne, između Vinkovaca i Županje.

Dekanić je, podsjetimo, pijan isteturao iz auta, no policija je napravila očevid po kojem je ispalo da je HDZ-ov župan bio samo suvozač, premda su svjedoci tvrdili drukčije.

Uz Dekanića uhićeno je troje policajaca - dvoje koje je bilo na očevidu i šef smjene prometne policije, a među dvije uhićene civilne osobe su Dekanićev rođak Krešimir Bičanić, koji je tvrdio da je on vozio, te vlasnica kuće u koju je udario automobil jer je vidjela da je alkoholizirani Dekanić skrivio prometnu nesreću, ali to nije htjela prijaviti, očito pod njegovim utjecajem. 

Nešto iza podneva oglasili su se policija i USKOK. Njihova priopćenja pročitajte u nastavku teksta.

Priopćenje MUP-a

"Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta – Služba Osijek, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, započeli su rano jutros realizaciju kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela protiv službene dužnosti.

Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je više osoba među kojima je i nositelj izvršne vlasti na regionalnoj razini te više policijskih službenika.

Tijekom dana provodit će se hitne dokazne radnje, a po dovršetku kriminalističkog istraživanja PNUSKOK – Služba Osijek dovest će osobe pritvorskom nadzorniku, a Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnijet će kaznenu prijavu", priopćio je MUP. 

Priopćenje USKOK-a

"Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om.

Navedene radnje provode se na području Vukovarske županije u odnosu na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti. U ovom trenutku može se potvrditi da su među uhićenim osobama i župan jedne županije te više policijskih službenika.

Nakon ispitivanja osumnjičenika USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost", priopćio je USKOK.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.