Uskok istražuje: Je li zastupniku nuđeno tri milijuna kuna za prelazak Bandiću?

Foto: Hina

U HRVATSKOJ se već tjednima govori o kupovini zastupnika, a prošlog tjedna Indexov izvor ustvrdio je kako je zastupniku SDP-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Zvani Brumniću ponuđen višemilijunski iznos za prelazak u stranku Milana Bandića, USKOK-ovog optuženika i još uvijek aktualnog zagrebačkog gradonačelnika.

"Zvani Brumniću je ponuđeno tri milijuna kuna da se pridruži Bandićevoj stranci. Odbio je", rekao nam je izvor izvrsno upućen u operacije kojima Milan Bandić na svim poljima pokušava podebljati svoju snagu u lokalnom i državnom parlamentu.

Zvane Brumnić Indexu je potvrdio kako je čuo za tu ponudu: "Meni osobno nitko nije došao s ponudom, ali slali su izaslanike".

Uskok: Provodimo izvide

Jutros je Indexu potvrđeno kako Uskok provodi izvide u ovom slučaju.

"Nakon objave informacije da su SDP-ovcu Zvani Brumniću navodno nuđena tri milijuna kuna za prelazak u stranku Milana Bandića, obavještavamo Vas da USKOK u predmetnom slučaju provodi  izvide o kojima, s obzirom na to da su izvidi sukladno zakonskim odredbama tajni, ne možemo davati informacije", kazao nam je glasnogovornik Uskoka.

Podsjetimo, SDP je dosad napustilo nekoliko zastupnika i pridružilo se Milanu Bandiću, a Bandićeva stranka u ovom sazivu sabora od jednog saborskog zastupnika došla do njih čak 13, čime je postala itekako relevantna politička snaga u državi.

Bandić još uvijek nije komentirao ovu informaciju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.