Uskok kreće u provjeru HDZ-ovca koji je pokušao kupiti vijećnika

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

USKOK je policiji naložio provođenje izvida u slučaju Žarka Tušeka, HDZ-ovog saborskog zastupnika koji je snimljen kako pokušava kupiti neovisnog vijećnika iz Oroslavja Viktora Šimunića, doznaje Telegram.

Odluka o provođenju izvida donesena je danas, nakon što je Šimunić Uskoku predao snimke razgovora s Tušekom. Policija bi trebala ispitati i Tušeka. Ispitan će biti i gradonačelnik Oroslavja Gredičak koji je bio na sastanku.

Podsjetimo, na snimci koja je zahvaljujući Šimuniću dospjela u javnost čuje se kako Šimuniću moćni zagorski HDZ-ovac Tušek nudi suradnju na skorašnjim lokalnim izborima, a zauzvrat mu je spreman dati skoro što god poželi, od financiranja plakata pa sve do funkcija u javnim ustanovama. 

Autentičnost snimke potvrdio je i sam Tušek koji, međutim, tvrdi da u njoj nema ništa sporno jer je, kako kaže, "karikirao". 

Šimunić je prije davanja iskaza u Uskoku novinarima rekao kako je i sam spreman ići u zatvor ako ga se procesuira i osudi za neovlašteno snimanje, za što ga je optužio i Tušekov odvjetnik u jučerašnjoj izjavi medijima. 

"Nisam imao očekivanja, gledao sam u serijama i filmovima kako izgleda... OK. Prošlo je, živ sam, dao sam iskaz. To je u tijeku, ne smijem puno komentirati. Sad je to dalje u procesu, ništa se ne zna. Ja sam dao svoj građanski iskaz", rekao je Šimunić nakon izlaska iz zgrade Uskoka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.