Usred dana u Zagrebu presreli mladog poduzetnika, napali ga. Pokušavali ga reketariti

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Zagrebačka policija provela je kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom i 22-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iznude na štetu 27-godišnjaka.

Tražili da ih angažira u svojim ugostiteljskim objektima

Naime, sumnja se da su s unaprijed stvorenom namjerom pribavljanja protupravne imovinske koristi od sredine 2022. do petka u 15 sati, u prethodnom dogovoru i s 33-godišnjakom i jednom zasad nepoznatom muškom osobom, u više navrata oštećenom upućivali ozbiljne verbalne prijetnje s ciljem da im na ime nepostojećeg novčanog dugovanja prepiše vlasništvo nad skupocjenim vozilima u svom vlasništvu.

U više su navrata, koristeći se ozbiljnim prijetnjama, od oštećenog zatražili da ih angažira za "zaštitu poslovanja" ugostiteljskih objekata na području grada Zagreba i Novalje u vlasništvu oštećenog, čime su kod njega izazivali osjećaj uznemirenosti i straha za vlastiti život.

Detalji napada

Od te namjere nisu odustajali te su u petak u popodnevnim satima zajedno vozilima pratili oštećenog dok se kao suputnik vozio po Zagrebu, da bi u jednom trenutku, u blizini poslovnog centra u Novom Zagrebu, i sustigli vozilo u kojem se nalazio oštećeni. Nakon što su, sumnja se, izašli iz svojih automobila, verbalno su i fizički napali 27-godišnjaka.

Napad se dogodio u petak oko 15 sati nedaleko od zagrebačkog Mosta Slobode. Kako doznajemo, skupina od više muškaraca s više vozila presrela je mladog poduzetnika, inače šefa jedne rent-a-car firme. Potom su ga fizički napali i pokušali ga izvući iz automobila. 

Uspio im pobjeći i otići na policiju

Njegov ga je vozač nakon kraćeg fizičkog sukoba uspio odvesti preko Mosta Slobode prema centru grada te je 27-godišnjak otišao na policiju prijaviti napad. 

Dio napadača ubrzo je uhvaćen, među njima i 47-godišnjak i 22-godišnjak koji su dugo vremena pokušavali izreketariti 27-godišnjeg poduzetnika.

Ranije ih prijavio 

Prema neslužbenim informacijama kojima raspolaže Index, mladi je poduzetnik prijavio iznudu i napad vatrenim oružjem prije ovog događaja, što je USKOK uzeo u rad, no u međuvremenu su ga presreli i napali.

Policija kaže kako namjera da počinitelji nisu uspjeli u namjeri s obzirom da je vozač automobila u kojem se nalazio oštećeni uspio pobjeći i odvesti oštećenog do zgrade policije kako bi, uslijed osjećaja straha i osobne ugroženosti koje su kod njega izazvali osumnjičeni muškarci, događaj i prijavio policiji.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 47-godišnjak i 22-godišnjak predani su pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće podneseno nadležnom državnom odvjetništvu. Osumnjičeni 33-godišnjak za sada je nedostupan i za njim se intenzivno traga, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.