Uz prosrpsku desnicu i bošnjačka stranka ulazi u crnogorsku vladu

Foto: R.R./ATAImages/PIXSELL

Glavni odbor (GO) Bošnjačke stranke (BS) podržao je u ponedjeljak ulazak te stranke u rekonstruiranu vladu crnogorskog premijera Milojka Spajića.

Bošnjačka stranka bi trebala dobiti šest mjesta u vladi, pet ministarskih mjesta i jedno mjesto potpredsjednika vlade.

Bošnjačka stranka bila dugogodišnji koalicijski partner Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića. 

Prethodno je najavljeno da je Spajić mjesto u crnogorskoj vladi osigurao za trojicu ministara iz prosrpske i proruske koalicije Za budućnost Crne Gore, koja je do sada bila dio vladajuće većine ali nije bila dio izvršne vlasti. 

Šest potpredsjednika i 24 ministarstva

Prema pisanju podgoričkih medija rekonstruirana crnogorska vlada trebala bi imati šest potpredsjednika i 24 ministarstva.

Sadašnja ima 23 člana i 19 ministarstava. 

Veliki su izgledi, pišu podgorički mediji, da Spajićeve vlada bude rekonstruirana već utorak, na sjednici crnogorskog parlamenta u okviru točke izbori i imenovanja.

U crnogorskoj vladi su predstavnici Spajićevog populističkog Pokreta Europa sad, Demokratske Crne Gore, partije centra koju predvodi Aleksa Bečić, SNP-a - umjerene prosrpske desnice i predstavnici Albanske alternative. 

Spajićevu vladu nakon izbora podržali su predstavnici prosrpske koalicije Za budućnost Crne Gore, a postizbornim ugovorom bilo je predviđeno da oni uđu u vladu u prosincu ove godine. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.