UŽAS U LONDONU Očajna majka izgubila sina u požaru: "Mamice, ne želim da umreš"

Foto: Facebook
 
GENET Shawo, jedna od žrtava smrtonosnog požara u Londonu, opisala je za britanske medije stravičan trenutak odvajanja od petogodišnjeg sina Isaaca, kojeg je izgubila u pokušaju spašavanja iz zgrade.
 
Shawo je opisala kako je pomagala susjedu da stavi mokre ručnike na svoju djecu i izvede ih iz zgrade.
 
Susjed izgubio dječaka u gustom dimu 
 
"Susjed mi je rekao da će ga uzeti i dovesti van, ali kada sam izašla, rekao je da ga je izgubio jer nije mogao ništa vidjeti od gustog dima", rekla je uplakana majka.
 
U trenutku razdvajanja uplašeni mališan je uzviknuo: "Mamice, ne želim da umreš!", dodala je Shawo. Njezin suprug Paulos Petakle i trogodišnji sin Luca uspjeli su se spasiti od požara.
 
"Gdje je vlada, ne vidimo ih, gdje se skrivaju?"
 
Ogorčena majka je za Independent ispričala kako obitelj svaku noć premještaju iz jednog hotela u drugi, dok luksuzne zgrade u vlasništvu milijunaša u okolici Grenfell Towera zjape prazne.
 
"Gdje je vlada? Ne vidimo ih, gdje se skrivaju u ovoj teškoj tragediji?", dodala je Shawo. Prosvjednici su na ulicama Londona napali Theresu May, koja se ranije odbila sastati sa žrtvama požara, a kasnije odbila obratiti javnosti te pobjegla od prosvjednika.
 
"Vatrogasci su nam rekli da ostanemo u stanovima, zar su željeli da izgorimo?"
 
Majka je također rekla da su vatrogasci stanarima tijekom požara savjetovali da ostanu u svojim stanovima:
 
"Mnogi su pobjegli, ali vatrogasci su nam rekli da ostanemo unutra. Ne znam njihova pravila, ali zar su željeli da ljudi izgore? Sve smo izgubili u požaru".
 
Javnost užasnuta postupcima premijerke, May odbija odgovarati na pitanja
 
Premijerka Theresa May je u razgovoru za BBC-ev Newsnight požar opisala kao "potpuno užasavajuć", ali odbila je odgovoriti na svako pitanje o odgovornosti vlade te o vlastitom izbjegavanju susreta sa žrtvama.
 
Javnost ju je optužila za nehumanost, a prosvjednici su zatražili njezinu ostavku uzvikujući: "Ubojice! Kukavice! Odgovori narodu!".
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.