UZNEMIRUJUĆI VIDEO Volonterka pokraj Bjelovara našla štence koji su bili živi zakopani

Screenshot: Udruga Vau Vau/Facebook

UDRUGA Vau vau jučer je na Facebooku objavila uznemirujuću snimku zakopanih štenaca u Predavcu kod Bjelovara. Radi se o štencima koji su bili živi zakopani. Poprište ovog zločina bilo je nedaleko od skloništa za pse ove udruge, a dvoje štenaca je uginulo.

UPOZORAVAMO DA JE SNIMKA UZNEMIRUJUĆA.

''Jučer oko 17-18 sati čula sam tiho mjaukanje dok sam čistila boks. Pomislila sam da je mače, pa sam išla vidjeti s vanjske strane naše ograde. Nisam odmah shvatila otkuda dopire, pa tko bi pomislio da je nešto u zemlji? Nakon šoka kad sam shvatila da nešto živo tiho i bolno plače pod zemljom, počela sam kao luđak kopati noktima'', ispričala nam je još jučer uznemirena Anabela Ivorek iz udruge Vau vau, dodajući kako je osoba koja ih je zakopala u tri rupe još i gazila po njima jer je ''vidjela tragove cipela na zemlji''.

Smatra da se to dogodilo noć prije jer su oni od jutra bili u skloništu.

''U jednoj rupi ih je bilo troje, u druge dvije po dvoje. Rupe su bile plitke, očito se žurio, jer neki naši psi su slobodni u dijelovima dvorišta otkuda su ga mogli vidjeti i sigurno su lajali'', rekla nam je gospođa Ivorek. Danas nas je obavijestila kako je tek dvoje štenaca ostalo živo.

"Ionako nitko ništa neće poduzeti"

Policiju nije pozvala jer nije imala vremena pošto je psiće trebalo ugrijati i nahraniti. "A i nema smisla, nikada se neće saznati tko je to napravio", kazala je gospođa Ivorek koja se požalila kako se njena udruga trenutno brine o 92 psa iako od izmjene zakona prošle godine u listopadu niti jedna udruga ne smije imati više od 20 pasa.

''Pošto mi naše pse hranimo i liječimo isključivo od donacija, ne znam kako da postanemo sklonište kada nemamo ni novaca ni ljudi da bismo to ostvarili'', kaže gospođa Ivorek.

Kaže kako im je inspekcija dolazila već dva puta u nekoliko mjeseci te je ustanovila samo da nemaju propisane uvjete za sklonište, ali da su svi njihovi psi ''fizički i psihički odlično, imaju krov nad glavom, kućice, hranu i veterinarsku skrb kad god je to potrebno''. Požalila se i da ih je unatoč njihovoj neizmjernoj volonterskoj brizi o psima "ta ista inspekcija i prekršajno prijavila sudu".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.