Valamar Riviera odgađa milijunske investicije zbog neizvjesne fiskalne politike

Foto: Valamar

VALAMAR Riviera, jedna od najvećih hotelskih kompanija koja djeluje u Hrvatskoj, objavila je da odgađa planirane investicije za 2018. godinu.

Razlog je neizvjesna fiskalna politika.

"Valamar Riviera d.d. sa sjedištem u Poreču sukladno odredbi članka 459. Zakona o tržištu kapitala i članka 2. Pravilnika o objavi povlaštenih informacija koje se neposredno odnose na izdavatelja te o određivanju opravdanih interesa izdavatelja u svrhu neobjavljivanja, objavljuje odgodu investicije u Valamar Pinia Family Suites u Poreču planirane za 2018. godinu.

Društvo je odgodilo ulaganje u Valamar Pinia Family Suites radi neizvjesne fiskalne politike za investiture u turizam te izazova u pripremi potrebne tehničke dokumentacije. Konačnu odluku o investicijama za 2018. godinu Društvo će donijeti krajem studenog 2017. godine", stoji u kratkom priopćenju.

Valamar Riviera objavila je sredinom prošle godine strategiju poslovanja do 2020. godine. Tada je najavljeno da će realizirati investicije vrijedne od 1,5 do 2 milijarde kuna. Ovom odlukom navedeni ambiciozni plan dolazi u pitanje.

Spomenimo da je i Valamar Riviera pet puta zaredom proglašena Dionicom godine po izboru Zagrebačke burze. Posljednji put to se dogodilo u prosincu prošle godine.

"Veliko nam je priznanje da javnost već pet godina zaredom prepoznaje Valamar Rivieru kao jednu od predvodnica rasta i razvoja turističkog sektora te tržišta kapitala u Hrvatskoj. Nagrada koju smo osvojili u ovako jakoj konkurenciji potvrda je naše izvrsnosti u poslovanju, ali i visokih standarda u komunikaciji i izvještavanju, koje smo ove godine dodatno unaprijedili organizacijom Dana investitora. Naša kompanija prepoznata je kao lider u stvaranju nove vrijednosti za dioničare, povećanju tržišne kapitalizacije i osiguranju atraktivne i dugoročno održive dividende, na čemu ćemo i dalje raditi. Zahvaljujemo se svima na odabiru najveće turističke kompanije u Hrvatskoj za Dionicu godine – za nas je to snažna motivacija da ostanemo najbolji“, istaknuo je tada Marko Čižmek, član Uprave Valamar Riviere.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.