Vandali zapalili instalaciju na ulazu na festival Forestland

Foto: Forestland / Julien Duval

NI 24 sata nakon završetka jednog od malobrojnih festivala ovog ljeta nepoznati vandali zapalili su instalaciju na ulazu na festival Forestland u Međimurju.

"24 sata smo spremali sve, oko 17 sati smo završili s poslom za danas, otišli svi s lokacije, a za 15-ak minuta vatrogasci su dobili dojavu da je primijećen požar", rekao nam je glasnogovornik festivala Krešimir Biškup. "Sreća u nesreći je ta da smo većinu skupocjene opreme već pospremili, da nije bilo nikog dolje i da se nikome ništa nije dogodilo. Vjerujem čvrsto da je ovo djelo ljubomornog, zlog uma, jer lako se mogla dogoditi i ljudska žrtva, ovako je u pitanju samo materijalna šteta", dodao je.

 

Forestland je nakon dvije godine održan u Međimurju od petka 23. srpnja do nedjelje, 25. srpnja, a uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, striktne covid-putovnice te čak 3000 obavljenih testova na ulazu, festival je posjetilo preko 5000 posjetitelja po danu iz svih dijelova Europe.

Forestland je tako bio prvi festival u Hrvatskoj ove veličine, ali i jedan od malobrojnih koji će se i održati ovog ljeta, zbog sve većih restrikcija.

"U Međimurju zadnjih godina se užurbano razvija turizam, Forestland traje već 9 godina, proteklog vikenda imali smo pune hotele, želimo raditi, razvijati se i izgradili smo imidž kvalitetnog, međunarodno priznatog festivala elektroničke glazbe, ali ovakvi incidenti nas vraćaju godinama unatrag. Ovo je netko čekao da svi odu i zapalio i ovu instalaciju na ulazu, ali i susjedno polje pšenice", rekao nam je Biškup.

"Vatrogasci su brzo reagirali, spriječili širenje na šumu i okolicu i potencijalno i veće štete jer u blizini je i nekoliko poduzeća, ali i obiteljske kuće", dodao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.