Vanđelić o imovini od 20 milijuna kuna: Odrastao sam siromašan, uživam u stvaranju

Screenshot: HRT

BIVŠI šef Fonda za obnovu Grada Zagreba te nesuđeni premijer i zagrebački gradonačelnik Damir Vanđelić gostovao je u HTV-ovoj emisiji Nedjeljom u dva. Govorio je o svojoj udruzi Zrin i kako može odgovoriti na hrvatske probleme, poput inflacije, lopovluka, siromaštva i odlaska ljudi iz zemlje. Predložio je i da se umjesto snižavanja cijena goriva građanima nakon sezone refundira dio poskupljenja.

>> Vanđelić: Umjesto manjih cijena goriva u sezoni, vlada nam treba refundirati razliku

Govorio je i o svom odrastanju i imovini od 20 milijuna kuna.

"Odrastao sam u siromaštvu na zagrebačkoj Peščenici"

Vanđelić je rekao kako ima trideset godina karijere, u Adrisu skoro 17, a u Fondu za obnovu je bio godinu dana. "Težak" je gotovo dvadeset milijuna kuna.

Vanđelić je naglasio kako se uspješnost čovjeka ne može gledati po imovinskoj kartici. Definicija uspjeha ovisi o postavljanju ciljeva. Rekao je kako je odrastao u relativnom siromaštvu na zagrebačkoj Peščenici.

"Odrastao sam u potleušici od 20 kvadrata", rekao je.

"Majka mi je usadila tezu, nekad i šibom, da su znanje i težak rad jedini načini da se izvuku iz situacije u kojoj se nalaze", rekao je. Dodao je kako tu tezu i danas primjenjuje i uživa u tome. Rekao je kako je svoju imovinsku karticu ispunio do najsitnijih detalja.

"Želim osigurati egzistenciju svojoj djeci"

Dodao je kako ne posjeduje brodove ni vile, već ulaže u proizvodnju i tako zarađuje. I danas radi po deset sati dnevno. 

"Želim osigurati elementarnu egzistenciju svojoj djeci. Kada djeca budu imala određene godine i kada ih više ne budem trebao financirati, vjerojatno ću u tom trenutku stati", kazao je.

Poručio je kako uživa kada nešto stvara.