Vatrogasci šibenskog područja cijelu noć gasili požare, zadnji ugašen u zoru

Ilustracija: Dusko Jaramaz/PIXSELL

VATROGASCI Šibensko-kninske županije tijekom noći gasili su požare koji su buknuli na tom području. Imali su čak sedam intervencija.

Prvu dojavu zaprimili su u 14:35 kada je izbio požar otvorenog prostora na području Perkovića. Na intervenciju su izašli JVP Šibenik, DVD Šibenik, DVD Perković i DVD Brodarica-Krapanj sa sedam vozila i 16 vatrogasaca. Požar je ugašen u 17:57, a opožareno je 4.5 hektara površine, piše Dalmacija danas.

Nakon 20 sati buknuo je požar na otvorenom prostoru na području Brodarice. Na intervenciju su izašli JVP Šibenik, DVD Šibenik, DVD Brodarica-Krapanj i DVD Zablaće sa šest vozila i 16 vatrogasaca. Požar je ugašen u 21:38. Opožareno je oko 900 kvadratnih metara.

Na području Šimprage, oko 21:30 izbio je požar otvorenog prostora te su na intervenciju izašli JVP Knin, DVD Ervenik, DVD Sveti Juraj Kistanje, DVD Promina, DVD Knin, DVD Dubravice i IVP Šibenik s 10 vozila i 28 vatrogasaca.

Zadnji požar izbio nakon tri sata ujutro

Oko 22:30 vatrogasci su zaprimili dojavu o požaru otvorenog prostora na području Polače. Na teren su izašli JVP Knin, DVD Kijevo i DVD Biskupija s 3 vozila i 11 vatrogasaca. Požar je ugašen u 0:33. Opožarena površina je 3000 kvadratnih metara.

Na području Rupa je oko 22:49 dojavljen požar otvorenog prostora. Na mjesto događaja izašli su JVP Šibenik, JVP Vodice, DVD Skradin, DVD Zablaće, DVD Šibenik i DVD Dubravice s 22 vozila i 49 vatrogasaca. Požar je ugašen u 3:03. Opožarena su dva hektara površine.

Malo prije 23 sata buknuo je požar objekta u Raškovićima. Na intervenciju su izišli JVP Knin s jednim vozilom i tri vatrogasca. Požar je ugašen u 0:31. 

Zadnja dojava bio je požar objekta u Mokrom Polju u 3:26. Kako piše Dalmacija danas, na teren su izašli DVD Ervenik s jednim vozilom i tri vatrogasca. Požar je ugašen u 4:31.