Velika kolona na A3. Kamion probio ogradu, sudarila se 3 auta, četvero ozlijeđenih

Nije fotografija s mjesta nesreće Ilustracija: Marko Prpic/PIXSELL

NA autocesti A3 Bregana-Lipovac nakon prometne nesreće između čvora Ivanić Grad i naplatne postaje Zagreb - Istok (na 57. km) vozi se otežano, jednim prometnim trakom u smjeru Bregane. Kolona je duga oko 6 kilometara, javlja HAK.

Do gužvi je došlo nakon što je oko 17 sati na A3 teretno vozilo izletjelo s kolnika, a potom su se sudarila tri osobna automobila. Kako javlja policija, ozlijeđene su četiri osobe.

Kamion probio ogradu

Prema prvim informacijama, kamion koji je vozio u smjeru Zagreba probio je zaštitnu ogradu i sletio s ceste. Automobili koji su se sudarili išli su iz suprotnog smjera.

Više informacija o nesreći bit će poznato nakon očevida.

Gužve i na drugim cestama prema unutrašnjosti

Pojačan je promet i na cestama u smjeru unutrašnjosti, osobito na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb, zagrebačkoj i riječkoj obilaznici, Krčkom mostu, Ličkoj (DC1) i Jadranskoj magistrali (DC8), u blizini turističkih središta na obali te u trajektnim lukama i pristaništima. Na naplatama Lučko i Demerje u smjeru Zagreba nema dužih čekanja.

Zbog prometne nesreće na Jadranskoj magistrali (DC8) kod mjesta Barić Draga, vozi se naizmjence, jednim prometnim trakom.

Zbog jakog vjetra na dionicama Jadranske magistrale (DC8) Novi Vinodolski-Senj i Karlobag-Sveta Marija Magdalena, zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).