Velika policijska istraga u Ljubljani. Pretresli su i gradonačelnikovu kuću

Foto: PIXSELL/Ziga Zivulovic

Od jutros su u tijeku pretresi u Ljubljani u zgradi gradske općine i u kući gradonačelnika Zorana Jankovića, prenosi slovenski N1.

Iz ljubljanske policijske uprave naknadno je priopćeno da provode opširne aktivnosti “u okviru istrage kaznenih djela gospodarskog kriminala i korupcije” na širem području Ljubljane, Celja, Kranja i Nove Gorice. “Policijska uprava Ljubljana provodi opširne operativne aktivnosti po naredbama nadležnog suda u kontekstu istrage kaznenih djela gospodarskog kriminala i korupcije”, priopćili su.

Istragu vodi specijalizirano državno tužiteljstvo. Policija ne može dati više informacija zbog interesa istrage, dodaju.

Ujutro je ispred zgrade ljubljanske općine bilo parkirano policijsko vozilo. Prema informacijama portala Necenzurirano, očevid bi se trebao obaviti u prostorijama tvrtke Voka Snaga i Energetika Ljubljana i u sjedištu nogometnog kluba NK Olimpija. 

Prema njihovim saznanjima, kriminalistička policija istražuje različite sumnjive nepravilnosti, kao što je neovlašteno pribavljanje sponzorskih sredstava. Za sada se ne zna tko su osumnjičeni i koja točno djela istražuju.