VIDEO Auto stoji na crvenom u Velikoj Gorici, divljak ga obilazi preko suprotne trake

Screenshot: Čitatelj Indexa

ČITATELJ nam je poslao snimku na kojoj se vidi kako vozač osobnog automobila u Sisačkoj ulici u Velikoj Gorici zaobilazi drugi automobil koji stoji zbog crvenog svjetla na semaforu. Tvrdi kako je snimka nastala tijekom subote.

Čitatelj je naveo kako je vozač automobila ispred njega prešao preko pune crte u traku za vozila iz suprotnog smjera kako bi zaobišao auto na semaforu. Istaknuo je kako je prijavu poslao i policiji preko aplikacije Policija.

 

"Cilj nam je sankcionirati nesavjesnog vozača"

Poslali smo upit Policijskoj upravi zagrebačkoj kako bismo provjerili jesu li postupali na temelju navedene prijave. "Policijski službenici su zaprimili dojavu o navedenom događaju 26. kolovoza 2023. godine te poduzimaju potrebne mjere i radnje s ciljem utvrđivanja okolnosti događaja", poručili su.

"Obzirom da podaci sadržani u navedenoj dojavi nisu dostatni za uspješno sankcioniranje (mjesto počinjenja prekršaja koje se navodi ne postoji te nema točnog vremena prekršaja), policijskim službenicima mjesno nadležne policijske postaje (Policijska postaja Velika Gorica) bilo bi od koristi kada bi svjedok navedenog događaja pristupio u policijsku postaju te ustupio potrebne podatke", dodali su. 

"Navedeno nam je potrebno za uspješno sankcioniranje i kao dokaz kako bi se prekršaj utvrdio na zakonit način i kako ne bi došlo do odbačaja optužnog prijedloga na sudu, a svakako nam je cilj sankcionirati nesavjesnog vozača i sve radi dobre suradnje građana i policije se zahvaljujemo na prijavi građana", zaključili su.