Dodikovi simpatizeri paradiraju u Banjoj Luci: "Republika Srpska je vojno neutralna"

VEČERAS se u Banjoj Luci održava "narodni miting za odbranu Republike Srpske", kako to nazivaju iz SNSD-a, stranke koja je organizirala prosvjed "Otadžbina zove", javlja Klix.ba

Sve je počelo u 18 sati u Parku Mladen Stojanović, a prije nekoliko dana je to najavio predsjednik SNSD-a Milorad Dodik pozivajući građane da u što većem broju dođu u Banju Luku kako bi se pokazala spremnost građana na "slobodan izbor". Prvi je govorio Radovan Kovačević.

"Molim vas da pozdravimo onog što ga je narod izabrao i što nikada nitko neće moći promijeniti, novoizabranog predsjednika RS-a Milorada Dodika. Ovaj naš događaj su nazivali skupom, ali ovo je sabor koji pokazuje da ništa i nitko ne postoji tko je jači od naroda i narodne volje", rekao je Kovačević.

MUP: Okupilo se 30 tisuća građana

Pozvao je da se organizira marš za slobodu do Trga Krajine. Nakon toga je pročitan "narodni proglas".

“Vratite nam Ustav BiH da ne bismo morali otići iz nje. Nećemo antidejtonsku i antiustavnu BiH koja je po volji bošnjačkog naroda, odbacujemo odluke Ustavnog suda BiH kojim nam se oduzimaju putevi, brane, škole, šume i vode. Nećemo u NATO pakt, RS je vojno neutralna, ne priznajemo CIK koji radi protuzakonito”, navodi se između ostalog u narodnom proglasu.

Iz MUP-a RS-a kažu da se okupilo više od 30 tisuća građana. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.