Video - Ekskluzivno: Sanader dan prije uhićenja Nevenke Jurak sletio u Los Angeles

NEVENKA JURAK, direktorica Fimi medije, uhićena je u ponedjeljak ujutro i privedena na ispitivanje u Uskok. Pola dana ranije, Ivo Sanader je s obitelji sletio u zračnu luku LAX u Los Angelesu.

> Nevenki Jurak mjesec dana u Remetincu

Sanadera je sa suprugom i kćerima u Los Angelesu oko 14 sati po pacifičkom vremenu u nedjelju uočio čitatelj Indexa, koji nam je poslao i videomaterijal, kao i fotke s aerodroma.

"U nedjelju sam stigao iz New Yorka na LAX kad sam primijetio bivšeg premijera Sanadera u redu za prtljagu. Čekao je torbe u redu za putnike koji su stigli iz Washingtona. Dočekao ih je jedan momak, kojeg je Sanader srdačno pozdravio, i koji im je pomogao s prtljagom", kaže čitatelj Indexa i dodaje kako obitelj Sanader putne potrepštine pakira u prilično skupe torbe: "Za oko mi je zapela jedna Luis Vuitton torba, dok je Sanaderova kći imala torbicu Prada".

Priča o kupljenom stanu u SAD-u nikada nije opovrgnuta

Podsjećamo kako priču o kupnji stana u SAD-u Sanader nikada zapravo nije opovrgnuo. Naime, među znancima pobjeglog hrvatskog premijera Sanadera prije mjesec dana pronijela se vijest kako je on tijekom jednog od svojih, u posljednje vrijeme učestalih posjeta New Yorku, kupio stan u tom gradu

Otvorilo se i pitanje, za sada bez odgovora, kako je Sanader uopće mogao priuštiti takvu investiciju, jer cijena četvornog metra stana u boljim četvrtima Manhattana iznosi između 10 i 17 tisuća američkih dolara.

Sanader često putuje u SAD gdje već godinu dana na poslijediplomskom studiju boravi njegova kći Petra.

Propao mu financijski angažman u SAD-u

Sanader odnedavno, osim posjete Petri, zapravo i nema previše razloga za ostanak u toj zemlji, jer nije pozvan na ovogodišnji Creative Leadership Summit koji će se potkraj rujna održati u New Yorku što je bio običaj proteklih godina.

Bivšem hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu propao je nedavno unosni  financijski angažman kada je otkriveno da ga se odrekla njegova nesuđena poslodavka, 52-godišnja Kanađanka Louise Blouin. Sanader se još prije godinu dana hvalio da je potpisao ugovor i službeno postao njen savjetnik, no čini se da od toga nema ništa. 

Sanader naredio šefovima državnih firmi da posluju s Nevenkom Jurak

Vrlo je zanimljivo da je bivši premijer uočen u Los Angelesu samo koji sat prije prvih uhićenja u aferi s kojom je on direktno povezan. Podsjećamo, bivši premijer je 2007. godine u Banskim dvorima sazvao sastanak s 20-ak šefova državnih firmi na kojem im je kazao da moraju poslovati s Nevenkom Jurak. To je javno potvrdio član Uprave Croatia osiguranja Damir Mihanović, a ni Barišić ne skriva da je zbog tog sastanka protiv njega pokrenuta istraga.

Jurak, podsjećamo, nije uhićena konkretno zbog tog sastanka već zbog pranja novca čime je stekla protupravnu korist od 16,5 milijuna kuna, ali Uskok je zatražio da joj se odredi istražni zatvor upravo kako bi istraga bila nastavljena u drugim smjerovima. Zanimljivo je spomenuti i da se Jurak, koja je tvrdila da Sanadera osobno ne poznaje i da ga je vidjela tek jednom ili dvaput, proteklih mjeseci u nekoliko navrata sastajala s Barišićem i bivšim premijerom. Zadnji takav sastanak dogodio se  25. srpnja ove godine u jednom zagrebačkom restoranu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.