VIDEO Fotograf odbacio aparat i počeo spašavati sirijsku djecu, od šoka se onesvijestio

Screenshot: Twitter
 
ZA VRIJEME napada na sirijske civile u kojem je ubijeno 126 ljudi na mjestu eksplozije je bio fotoreporter i aktivist Abd Alkader Habak, piše CNN.
 
I njega je na nekoliko trenutaka eksplozija bacila u nesvijest, ali nakon toga je pokušao pomoći ranjenima. 
 
Djeca su umirala pred njihovim očima
 
"Bilo je strašno, osobito djeca koja plaču i umiru pred vašim očima", rekao je Habak. "Zato sam s kolegama odlučio odbaciti fotoaparate i pomoći ozlijeđenim ljudima".
 
Prvo dijete do kojeg je došao bilo je mrtvo. Potrčao je prema drugome. Netko mu je povikao da je i ono mrtvo, ali nije bilo. Vidio je da dječak jedva diše.
 
Podigao ga je i počeo trčati prema sigurnom mjestu. Njegov fotoaparat bio je uključen i snimao cijeli kaos.
 
 
Ne zna je li dječak preživio
 
Fotografija koju je snimio Muhammad Alrageb prikazuje Habaka dok trči prema vozilu hitne pomoći s djetetom i aparatom u rukama.
 
Alrageb je rekao da je također pomogao ozlijeđenima, a zatim počeo fotografirati: "Želio sam sve snimiti kako bismo imali dokaze. Bio sam ponosan što mladi novinar pomaže spasiti živote".
 
Habak je rekao da je ostavio dječaka u hitnoj pomoći te ne zna je li preživio. Potrčao je natrag na mjesto eksplozije i pronašao na tlu još jedno mrtvo dijete, jedno od 68 ubijenih u napadu.
 
"Ono što smo kolege i ja doživjeli ne može se opisati"
 
Bilo je to previše za njega te se onesvijestio. Jedan od fotografa snimio je trenutak u kojem plače na koljenima pored ubijenog djeteta.
 
"Svladale su me emocije. Ono što smo kolege i ja doživjeli ne može se opisati", rekao je Habak. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.