VIDEO Prije nego je ubijen vođa Grobara, njegov prijatelj premlatio je jednog od većih srpskih mafijaša

 Screenshot: Youtube

DARKO Ristić Meda (28), jedan od najbližih prijatelja ubijenog vođe navijača srpskog Partizana Aleksandra Stankovića (29), pretukao je u veljači 2015. godine zloglasnog mafijaša Zorana Jakšića (55) na ulazu u jedan beogradski noćni klub.

Snimku tog nemilog događaja objavio je jučer Blic. Do tuče je vjerojatno došlo zbog sukoba između mafijaškog klana Amerika, kojem pripada Jakšić, i navijačke skupine koju je predvodio Stanković, poznatiji pod nadimkom Sale Mutavi.

 

Ristić bio u automobilu sa Saletom Mutavim kad je ubijen

Na snimci nadzorne kamere vidi se Jakšić koji nosi bijelu jaknu ulazi u noćni klub sa nekoliko momaka. Darko Ristić (u crnoj jakni) ga iznenada udara šakom u glavu, a Jakšić pada na pod, nokautiran. Ristić ga potom nastavlja udarati dok ovaj leži na zemlji, a zatim nastaje opći metež i tuča između članova dvije ekipe, u kojem su Jakšićevi ljudi očito izvukli deblji kraj.

Jakšić je godinu dana kasnije uhićen u Peruu u akciji lokalne policije i američke DEA-e. Njegov klan Amerika sumnjiči se za krijumčarenje droge između Južne Amerike i Europe, kao i iznude, otmice i naručene likvidacije, prenosi Blic.

Nije jasno ni kako se Jakšić našao u Južnoj Americi, s obzirom da je još 2013. osuđen u Italiji na deset godina zatvora. Međutim, talijanska La Republicca, koja ga naziva "El Grandazzo", navodi da je operirao sa čak 46 lažnih identiteta i 10 putovnica.

Nekoliko mjeseci nakon Jakšićevog uhićenja, Sale Mutavi je ubijen iz zasjede. Znakovito je da je, prema navodima srpskih medija, u trenutku ubojstva s njim u automobilu sjedio upravo Ristić.

Ristić je također osuđen jer je s još jednim članom Saletove skupine pretukao dvojicu tjelohranitelja predsjednika FK Partizan, Miloša Vazuru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.