VIDEO Incident na letu Ryanaira do Zagreba. U avionu saznali da nemaju gdje sjesti

Foto: screenshot video čitatelja

Prije Božića, 23, prosinca, dogodio se incident na letu aviokompanije Ryanair na relaciji Dublin - Zagreb. Tri mladića su doznala na letu kako za njih nema mjesta zbog toga što su sjedala bila pokvarena. Na incident je Indexu ukazao čitatelj, koji je prvotno pomislio da je problem izbio zbog overbookinga, odnosno da Ryanair prodao više karata nego što je bilo mjesta na letu.

Umiješao se i pilot

 

"Neki dan sam bio na letu iz Dublina za Zagreb. Nakon što smo se svi boardali, saznali smo da je Ryanair prodao tri karte previše i da tri dečka nemaju gdje sjesti. Nakon nekog vremena kapetan se umiješao i našao mjesta za dvojicu, ali za trećeg dečka nije mogao.

Bila je jedna žena s djetetom i kapetan je nju zamolio ako može dijete uzeti u naručje da dečko sjedne. Gospođa je odbila. Na kraju je i dečko pitao gospođu i čak joj nudio novce, ali ona odbija, na što cijeli avion bučno reagira.

Ovo je trajalo sat vremena pa se let mogao otkazati. Na kraju je policija morala doći i odvesti dečka. Ryanair ovo redovito radi svake godine i ne moram vam govoriti kakav je osjećaj bio kod prisutnih na avionu", napisao nam je.

Ryanair: Radilo se o oštećenju sjedala, putnika odvela policija jer je remetio mir

Pitali smo Ryanair za ovog slučaja, koji nam je odgovorio da let iz Dublina za Zagreb 23. prosinca nije bio "prebukiran".

"Zbog manjih oštećenja, tri sjedala u redu 14 nisu bila u funkciji, a putnici koji su rezervirali let na ta tri sjedala morali su biti premješteni na druga prazna sjedala. Kako je na ovom letu bilo ograničeno slobodnih mjesta, jedan putnik koji je bio rezerviran za putovanje na sjedalu 14D iskrcan je i premješten na drugi let iz Dublina za Zagreb preko Pariza, koji je poletio kasnije istog dana", stoji u odgovoru.

Detaljnije su objasnili dolazak policije. 

"Ovaj je putnik je remetio mir pa ga je policija zračne luke uklonila iz zrakoplova prije nego što je ponovno smješten na drugi let za Zagreb koji je poletio iz Dublina kasnije istog dana", poručili su iz Ryanaira.