VIDEO Još jedan slučaj u Dubrovniku, muškarac se vratio sa skijanja u Bugarskoj

Foto: Index

U DUBROVNIKU je jučer zabilježen prvi slučaj oboljenja koronavirusom. Radi se o čistačici koja radi na aerodromu.

Stožer civilne zaštite DNŽ-a obavijestio je kako se radi o osobi srednjih godina koja je hospitalizirana i nalazi se u izolacijskoj jedinici OB Dubrovnik. Žena je dobrog zdravstvenog stanja.

Tek treba utvrditi s kim je ona sve bila u kontaktu, kako bi se spriječilo daljnje širenje virusa. Aerodrom je zatvoren.

>> Presicu dubrovačkog Stožera civilne zaštite pratite uživo na Indexu u 11 sati:

 

"Jučer smo saznali za prvi slučaj u zračnoj luci", rečeno je na početku presice.

"Danas imamo još jednu zaraženu osobu", kazao je župan. "Naša vlada bori se s pandemijom, na način da želimo zaštititi svaki život. Poziv svima na odgovorno ponašanje, onima koji su u samoizolaciji da to strogo poštuju. Držite se mjera osobne higijene. Krizu možemo prevladati odgovornošću. Krizu ćemo pobijediti, samo je pitanje s koliko žrtava. Želimo da ih bude što manje", kazao je župan.

Dvoje je sada zaraženih u županiji. "Drugi slučaj je muškarac koji se vratio iz Bugarske. Njegovo opće stanje je sada dobro, on je u izolaciji. Ukupno je iz bolnice uzeto 48 uzoraka, od toga je dvoje pozitivno. 18 nalaza djelatnika bolnice je negativno, 14 očekujemo tijekom dana. U samoizolaciji je 211 osoba. Imali smo 30 prijava kršenja samoizolacije, u tri slučajeva smo utvrdili da su prekršili", rečeno je iz stožera.

Ravnatelj dubrovačke bolnice kazao je kako se oba pacijenta osjećaju dobro. "Muškarac je rođen 1955. godine, dok je zaražena žena rođena 1966. godine. Očekujemo još desetak uzoraka danas, sedam su zaposlenici aerodroma", kazao je.

"Kirurške maske trebaju nositi oni koji imaju simptome, respiratorne probleme. Također, ako netko njeguje oboljelu osobu, trebao bi nositi masku i rukavice. Što se tiče djelatnika u dućanima, oni isto mogu, ali primarno je da nose oni koji su u bilo kakvom kontaktu sa zaraženima", rečeno je na presici.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.