VIDEO Kaos s olujom u Srbiji. Drvo palo na curicu, u Beogradu se srušio masivni kran

Nakon što je jučer poharalo Hrvatsku, olujno nevrijeme stiglo je i u Srbiju. Pripadnici Sektora za izvanredne situacije MUP-a Srbije spasili su 15 osoba iz olujnog nevremena, rekli su iz MUP-a za N1 Srbije.

 

Vatrogasci su iz šume u Beočinu u Vojvodini spasili 10 osoba, među kojima je bilo petero djece. Jedna žena je u Begeču spašena iz automobila. U Novom Sadu su vatrogasci spasili jednog čovjeka iz čamca, dok su vatrogasci u Kragujevcu spasili tri osobe.

Drveće palo u Nišu

Sinoć poslije 22 sata jak vjetar je srušio nekoliko stabala u Nišu u općini Palilula. Stupovi ulične rasvjete su oštećeni i iskrivljeni, javlja N1. Također, oštećeno je više automobila.

U širem centru Niša mnoge su ulice bile zatvorene za promet zbog pada drveća. Vjetar je odnio krov na jednoj benzinskoj postaji. U mnogim dijelovima grada nije bilo struje.

Na djevojčicu u Novom Sadu palo drvo

U Novom Sadu su u oluji ozlijeđene dvije osobe, a jedna od njih je 12-godišnja djevojčica na koju je palo drvo. Djevojčica je bila u svjesnom stanju te je prevezena na odjel dječje kirurgije, piše Telegraf.

Hitna je bila na terenu i u naselju kod Bulevara Europa gdje je ozlijeđen muškarac. Njega je oluja srušila tijekom vožnje motorom. Prevezen je u bolnicu.

Olujni vjetar u Beogradu srušio kran na gradilištu

Olujni vjetar je srušio kran na gradilištu u Novom Beogradu, izvijestila je Nova.rs. Ozlijeđenih nema, a nezgoda se dogodila na gradilištu bivše tvornice IMT i Airport Cityja. 

Prema riječima zaposlenika obližnje tvrtke, kran se okretao dok je puhao vjetar jer ne smije biti fiksiran baš zbog ovakvih situacija. Nova.rs izvještava da je u jednom trenutku izgledalo kao da će kran pasti na lokal u blizini.

No, konstrukcija je pala na gradilište na kojem u tom trenutku nije bilo nikoga.

Hitna pomoć u Beogradu imala 40 intervencija u dva sata

Sinoć nakon što je počelo olujno nevrijeme, Hitna pomoć je u Beogradu imala oko 40 intervencija u dva sata. Iz beogradske Hitne su za N1 Srbiju rekli da su od 19 do 21 sat primili oko 40 poziva.

U prometnim nesrećama u Beogradu sinoć je ozlijeđeno petero ljudi, dok je jedna osoba poginula.

Prognoza za Srbiju

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) upozorava da će u Srbiji do subote navečer biti pojačana grmljavinska aktivnost. Također, najavljeni su i jaki pljuskovi praćeni vjetrom.

"Dio od Alpa, preko Zapadnog Balkana i Srbije, do regije Karpata do subote navečer očekuje jaka grmljavinska aktivnost. Razvoji superćelijskih oblaka lokalno će biti veoma snažni i brzopokretni uz pojavu: krupnog grada, kratkotrajne olujne udare vjetra i orkanske udare vjetra", prognozira RHMZ te kaže da će se upozorenja za grmljavinske nepogode izdavati jedan do dva sata unaprijed.

Danas se očekuje manji pad dnevnih temperatura, ali u petak i subotu u južnim, a dijelom i u centralnim krajevima zemlje ponovno se očekuju temperature od 35 do 39 Celzijevih stupnjeva. Početkom sljedećeg tjedna u Srbiju ponovno stiže topli zrak sa sjevera Afrike koji donosi temperature i od oko 40 stupnjeva, navodi RHMZ.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.