VIDEO Ljuti građanin snimio katastrofu u Zagrebu pa pisao Bandiću: "Je li ti bitno zdravlje ljudi?"

Screenshot: Facebook

JEDAN nezadovoljni građanin Zagreba putem društevnih mreža obratio se Milanu Bandiću upozorivši ga, da dok on otvara fontane koje "peru aute i autobuse", na periferiji grada niču nelegalna odlagališta otpada.

Jedno je takvo nezadovoljni građanin snimio, a snimku je objavio na Facebook stranici Milana Bandića. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Dok, bespotrebna fontana na Britanskom trgu osvježava sve prolaznike, te pere aute i autobuse koji pokušavaju proći kroz loše pojektirani kružni tok, dragi gradonačelnik bi se mogao zabaviti i temom divljih odlagališta. Naime, riječ je o sve većim količinama smeća, odnosno o sve većem divljem odlagalištu otpada koje se nalazi u neposrednoj blizini grada Zagreba, točnije na svega 100 metara zračne linije od zaštićenog područja vodocrpilišta Mala Mlaka/Odra, te uz same poljoprivredne površine.

Zadnje dvije godine svjedok sve većih i većih divljih i nezakonitih smetlišta koja se stvaraju u tom djelu grada. Osobno sam viđao i po nekoliko velikih kamiona kako dolaze i nekontrolirano iskrcavaju svakojaki otpad, od šute do razne plastike, stakla, ormara, itd...

Odlagališta poput ovog sa snimke u prilogu nalaze se na nekoliko mjesta, a taj dio još uvijek spada pod administrativno područje Grada Zagreba. Kako je uopće dopustivo da se takav otpad odlaže uz samo vodocrpilište, te uz poljoprivredne obradive površine? Zašto ne postoji neka služba koja bi čuvala to područje ili tko je uopće odgovoran za toliko nekontrolirano dovažanje smeća?

I na kraju krajeva je li bitnije zdravlje građana i otpad ili gradnja fontana", pita se nezadovoljni građanin.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.