EKSKLUZIVNO NA INDEXU Pogledajte novi film autora "Gazde" o najvećoj aferi HDZ-a

Screenshot: YouTube

DARIO JURIČAN, autor javnosti najpoznatiji po istraživačkom filmu “Gazda” koji se bavi fenomenom uspjeha Ivice Todorića, napravio je kratak film o jednoj od najvećih HDZ-ovih korupcijskih afera, Fimi mediji.

Afera u kojoj je HDZ preko marketinške tvrtke Fimi media u vlasništvu Nevenke Jurak iz državnih i javnih tvrtki, a po direktnom nalogu Ive Sanadera, izvukao na milijune kuna za potrebe HDZ-a, još uvijek nema svoj sudski epilog. Lani je, naime, Vrhovni sud ukinuo presude Sanaderu, HDZ-u i svim ostalim okrivljenicima za Fimi mediju, a slučaj je vraćen na ponovno suđenje.

U kratkom filmu autor Dario Juričan iznosi kronologiju slučaja Fimi media, podsjeća na glavne aktere, njihova (ne)djela i izjave nakon što su uhvaćeni s rukama u vreći, te u kontekstu priče u nekoliko navrata podsjeća na slavnu američku izreku: “Ako izgleda kao patka, ako pliva kao patka, ako kvače kao patka, onda vjerojatno i jest patka”.

“Ovo je film o patkama koje izgledaju kao patke, plivaju kao patke, kvaču kao patke, a prema trenutnoj odluci Vrhovnog suda - nisu patke”, navodi se na samom početku desetominutnog filma pod nazivom "Fimi za početnike", čije gledanje toplo preporučamo.


Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.