VIDEO Ogroman požar zgrade sa stranim radnicima u Kuvajtu. Poginulo preko 35 ljudi

Screenshot: X

Ministarstvo unutarnjih poslova Kuvajta priopćilo je da je više od 35 ljudi poginulo nakon što je požar zahvatio zgradu u kojoj su bili smješteni strani radnici na jugu zemlje.

Dužnosnici su rekli da se istražuje uzrok požara, u kojem je ozlijeđeno preko 30 osoba. Prema lokalnim medijima, požar je izbio rano jutros i zahvatio šesterokatnicu punu radnika u četvrti Mangaf.

"Zgrada u kojoj je izbio požar korištena je za smještaj radnika, a tamo ih je bio velik broj", rekao je visoki policijski dužnosnik državnoj televiziji. Korisnici X-a objavljuju da su poginuli radnici iz Indije.

Zamjenik premijera: Pohlepa vlasnika nekretnina je ono što dovodi do ovih stvari

Deseci su spašeni, ali nažalost bilo je mnogo smrtnih slučajeva uslijed udisanja dima od požara. Državna novinska agencija KUNA objavila je da je požar stavljen pod kontrolu te da vlasti traže dokaze o uzroku.

Posjetivši mjesto požara, zamjenik premijera Sheikh Fahad Yusuf Saud Al-Sabah optužio je vlasnike nekretnina za kršenje zakona i pohlepu, za koje je rekao da su pridonijeli incidentu.

"Nažalost, pohlepa vlasnika nekretnina je ono što dovodi do ovih stvari", rekao je Sheikh Fahad, koji također vodi ministarstva unutarnjih poslova i obrane.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.