VIDEO Plenković napao novinare: Namjerno skrećete pažnju s bolnice koju otvaram

Foto: Srećko Niketić/PIXSELL

PREMIJER Andrej Plenković obratio se novinarima iz Pule, gdje je sudjelovao na otvorenju trećih Dana poljoprivrede, ribarstva i šumarstva. Novinari su ga među ostalim pitali je li novo tematiziranje rada nedjeljom spin kojim se pokušava skrenuti pažnju s važne teme optužnice protiv bivših ministara.

"Optužnica? Kojih optužnica? To nema veze, to je bilo prije i nema ništa novog. Mediji skreću pozornost s bitnog. Mediji kojima mi nismo simpatični forsiraju objave o Horvatovoj optužnici da skrenu pozornost s, recimo, nove Opće bolnice u Puli koju smo upravo otvorili", rekao je Plenković.

"Jedna od ključnih tema izbornog programa bio je rad nedjeljom. Čekamo sugestije svih stručnjaka i ovo je po meni odličan balans, gdje bi ostala mogućnost 16 radnih nedjelja, spojimo ono što želimo. Balans između obiteljskog života i poslovnog. Mislim da je varijanta sa 16 nedjelja jako dobar i održiv omjer. Nema to nikakve veze sa skretanjem pozornosti", rekao je.

 

Video: N1

"Vi namjerno skrećete pozornost", ponovio je još jednom u razgovoru s novinarom televizije N1. Zatim mu je krenuo docirati o čemu bi trebao izvještavati.

"Bitno vam je što Pula dobiva novu Opću bolnicu, bitno je to što uvodimo euro, bitno je to što je jeftina struja…", kazao je premijer.

O Milanoviću: Ljudima je jednostavno iritantan, ide im na živce

Komentirao je i današnji istup predsjednika Milanovića u kojem je prozvao ličko-senjskog župana, čije je područje posjetio, kao i činjenicu da nije pozvan na 30. obljetnicu oslobođenja juga Hrvatske.

"Ljudima je jednostavno čovjek iritantan, ide im na živce, ne žele ga gledati, poslali su mu poruku", rekao je Plenković te ustvrdio kako je u protekle dvije i pol godine Milanović svojim izjavama snizio razinu diskursa političke kulture.

"Imate čovjeka koji ide okolo već dvije i pol godine i govori o nama da smo kriminalci, lopovi, da moramo ići u zatvor, da smo banda... Pogledajte hrvatsku političku kulturu od kad se on ovako ponaša i prije toga - to su dva svijeta. Ljudima to ide očito na živce. To nije nikakva politika HDZ-a. Jedno je udruga, drugo je odluka Dubrovačko-neretvanske županije i ljudi stoje iza toga", zaključio je Plenković.