VIDEO Pogledajte kako danas izgleda kultna splitska O´Hara: Uzeli su je Slavonci i otvaraju novi klub

Foto: Index

UREĐUJE se kultni splitski klub u uvali Zenta, generacijama Splićana poznat pod imenom O'Hara i Shakespeare. Vlasnik prostora, vaterpolo klub POŠK, raspisao je prošle godine natječaj za novog najmoprimca nakon što je iz prostora izašao Dario Mužić. Najviše su ponudili Šestići iz Osijeka, otac Gordan i sin Bruno, desetak tisuća kuna više od ostalih ponuđača koji su dali otprilike onoliko koliko je plaćao i prethodni najmoprimac, oko 40-ak tisuća kuna mjesečno.

POŠK inzistirao da glazba bude urbani đir

Mladen Mijač, predsjednik POŠK-a, kaže nam da su novom najmoprimicu postavili uvjet što se tiče sadržaja kojeg će ponuditi.

"Mi smo inzistirali da u tom prostoru glazba mora biti urbani đir. Nikakve cajke, narodnjaci. Djeca bi me se odrekla kada ne bi bilo tako", kazao nam je Mijač.

Dva milijuna za rekonstrukciju prostora

Šestići su POŠKU-u upravo uplatili prvi mjesec najma. U rekonstrukciju prostora planiraju uložiti oko dva milijuna kuna. Novi klub zvat će se Zenta, premda je bilo razmišljanja i da se nastavi s nekim od već dobro poznatih imena, poput Shakespearea, no to bi podrazumijevalo i plaćanje određenih tantijema pa se od toga odustalo. 

"Ime kluba nametnulo se samo po sebi. Jedinstven pojam, nema nigdje uvale Zenta nego u Splitu. To nam se svidjelo na prvu, da ime bude vezano uz Split", kaže nam Bruno Šestić. 

U Osijeku već penaestak godina drže klub.

"To je jedna urbana priča, slična O'Hari, zato smo se i odlučili doći u Split", kaže Šestić.

Od rocka do techna

Bivša O'Hara, buduća Zenta, danas je veliko gradilište. Raskopano je sve od vrha do dna.

"Izgleda dosta sirovo, čini se kao nećemo do Nove godine otvoriti, no najgori dio posla je gotov. Interijer će biti vezan uz more, brod, Zentu, bazen, ima dosta elemenata broda u industrijskom stilu. Na terasu ćemo staviti dosta zelenila. Namjeravamo zadržati tradiciju O'Hare i koncerte na otvorenom. Otvaranje planiramo sredinom petog mjeseca, ako ne bude velikih radova", kaže Šestić.

Što se programa tiče, zasad nemaju ništa dogovoreno, ali neke smjernice ipak imaju. 

"Ići ćemo u širinu za što više ljudi, od rocka do techna i trasha za domaću publiku. Za sada nemamo ništa konkretno, razgovaramo sa Splićanima, pitamo za mišljenja, zasad smo još uvijek u teškoj građevini", kazao nam je Bruno Šestić. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.