VIDEO Pogođen stambeni neboder u Harkivu, ima mrtvih. Zelenski bijesan na Zapad

Screenshot: X

U RUSKOM napadu na Harkiv pogođena je stambena zgrada. Riječ je o zgradi koja ima 12 katova. 

Kako javljaju ukrajinski izvori, poginulo je najmanje pet osoba, među kojim je i djevojčica stara 14 godina. Osim toga, ranjeno je 50-ak ljudi.  Nije isključeno i da ima zatočenih među ruševinama. O napadu se oglasio i Volodimir Zelenski, koji je i sam objavio snimku. On je usput prozvao i Zapad.

„Ruski napad na Harkiv bio je direktan udar na ljude, na običnu zgradu. Sve službe trenutno su uključene u spasilačku operaciju. Zahvaljujem svima koji pomažu u spašavanju života u ovom trenutku", rekao je Zelenski. 

Zelenski kritizirao Zapad

A onda je izravno kritizirao Zapad.

„Ovaj napad izveden je korištenjem ruske vođene zračne bombe - napad koji je mogao biti spriječen da su naše Obrambene snage imale sposobnost uništiti ruske vojne zrakoplove u njihovim bazama. Trebamo snažne odluke naših partnera kako bismo zaustavili ovaj teror", rekao je Zelenski.

Podsjetimo, Zapad još uvijek ne dopušta da se njihovo dalekometno oružje koristi u napadu na zračne baze duboko u Rusiji.

„Ovo je apsolutno legitimna potreba. Ne postoji racionalan razlog da se ograniči obrana Ukrajine. Trebamo sposobnosti za napade na daljinu i potpunu provedbu sporazuma o protuzračnoj obrani za Ukrajinu. Ovo su mjere koje spašavaju živote", dodao je.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.