VIDEO Policajac u SAD-u uperio pištolj u grupu tinejdžera, susjedi digli paniku

Screenshot: Policijaska postaja okruga Clayton

KADA je Shanelle Ladd u ponedjeljak uočila kako ispred policajca stoji skupina tinejdžera crne boje kože i s podignutim rukama, parkirala je automobil i krenula snimati incident.

"Molim vas, gospodine, pa to su djeca! Zašto ste izvadili pištolj?" povikala je policajcu okruga Clayton.

Njen video se uskoro proširio društvenim medijima.

"Prvo mi je palo na pamet - ja sam mama, moram zaštititi ovu djecu“, rekla je Ladd za CNN.

Prema informacijama policije, službenik je u ponedjeljak reagirao na dojavu da je u mjestu Janesboro u saveznoj državi Georgia skupina tinejdžera imala pištolj i tukla se na parkiralištu ispred lokalne trgovine. No na snimci s obližnje nadzorne kamere ne primjećuje se nikakav sukob između tinejdžera.

Pištolj uperen u tinejdžere držao dulje od četiri minute

Kada je policajac stigao u trgovinu, tinejdžera više nije bilo, ali ih je uočio malo kasnije kako hodaju ulicom.

Policija je u utorak objavila 17-minutnu snimku interakcije tinejdžera i službenika koju je snimila kamera koja se nalazi na uniformi policajca.

Kada je policijski službenik ugledao tinejdžere, zaustavio je vozilo i izvukao pištolj dok je izlazio iz automobila.

"Zaustavite se!" povikao je.

"Zbog navoda da su maloljetnici posjedovali pištolj službenik im je prišao s izvučenim oružjem koje je uperio u maloljetne osobe", navodi se u priopćenju policije.

Policajac je zatim tinejdžerima kazao kako ga trebaju poslušati i da nikoga ne želi ozlijediti. Policajac je dulje od četiri minute držao pištolj uperen u tinejdžere, dok su oni stajali s rukama nad glavama.

Građani izašli iz svojih automobila

"I drugi ljudi su izašli iz automobila. Bilo nas je oko 30. Govorili smo djeci da ostanu mirna i molili policajca da spusti pištolj", ispričala je Ladd.

Policajac je nakon toga maloljetnike upitao jesu li imali pištolj, na što su oni odgovorili da su imali zračni pištolj, ali da su ga bacili u grmlje.

"Slušajte, niste u nikakvoj nevolji. Ali morate paziti. Možete se ozlijediti zračnim pištoljem. Ne biste ih trebali imati. Imam djecu baš poput tebe", rekao policajac kada su mu tinejdžeri pokazali gdje su bacili pištolj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.