VIDEO Poplava uništila grad u SAD-u: "Nema riječi koje bi ovo opisale"

Screenshot: Rumble

POPLAVA u Marylandu potpuno je uništila Ellicott City, grad oko 20 kilometara zapadno od Baltimorea, javljaju američki mediji.

Grad je u nedjelju pogodila kiša koja je donijela katastrofalnu poplavu. Rijeka Patapsco narasla je za skoro 5,5 metara u samo dva sata i dosegla rekordnu razinu vode od 7,3 metra. Razorna poplava bila je slična onoj prije dvije godine, u kojoj je poginulo dvoje ljudi.

>>VIDEO Silovite poplave pogodile istočnu obalu SAD-a, izdano upozorenje za tornado

"Nema riječi koje bi opisale ovo uništenje", rekao je službenik okruga Howard Allan Kittleman. Stanovnici i vlasnici poslovnih objekata su evakuirani, a povratak bi im mogao biti dopušten u utorak.

Kittleman je rekao da će razumjeti ako se ljudi ne budu željeli vratiti i obnavljati domove i objekte koje su morali ponovo graditi prije dvije godine: "Srce mi se slama zbog njih. Morat će donijeti teške odluke i ja ću ih poduprijeti bez obzira na to što odluče."

U poplavi je nestao Eddison Alexander Hermond (39), član američkih oružanih snaga koji je pokušavao pomoći drugim stanovnicima u kaosu. Guverner Marylanda Larry Hogan proglasio je izvanredno stanje i na Twitteru objavio: "Molim se za hrabrog veterana koji je nestao u užasnoj poplavi u Ellicott Cityju."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.