Video - Prosvjednici prekinuli javljanje uživo: Šelebaj, Hloverka i Šprajc, sramite se!


ZBORSKI uvježbano i pripremljeno, anonimni aktivistički dvojac jučer je u Dnevniku 3 HTV-ovoj novinarki Branimiri Volf upao u kadar usred javljanja uživo s kritikom upućenom trojici njezinih kolega. "Šelebaj, Hloverka i Šprajc, sramite se!", izrecitirala su dva mladića u prosvjednim majicama i time zbunila kolegicu Branimiru koja je javljanje izvukla smiješkom i konstatacijom kako "svatko ima pravo na svoje mišljenje".

A što prosvjednici zamjeraju novinarskom trojcu nije teško zaključiti. Za primjer navedimo samo kako je Dijana Čuljak Šelebaj u trećem Dnevniku HTV-a u četvrtak navečer, na dan kada je 151 osoba zvršila u policijskoj marici zbog mirnog prosvjeda u Varšavskoj ulici, u studiju ugostila Tomislava Horvatinčića. Iako joj je Urša Raukar tom prilikom spočitnula činjenicu što u Dnevnik dovodi predstavnika Hoto grupe iako Hoto nema nikakve direktne veze s prosvjedom i uhićenjima jer je investitor u Varšavskoj grad Zagreb, Šelebaj joj je odgovorila kako su aktivisti ionako "nesrazmjerno" zastupljeni u informativnom programu. Pri tom, upravo je voditeljica Čuljak Šelebaj još 2008. fotografirana na kavici u ugodnom razgovoru s Tomislavom Horvatinčićem za čiji se glas na televiziji tako zalaže.

> Zašto je Dijana Čuljak pozvala u Dnevnik predstavnika Hoto grupe?

I njezina prijateljica Hloverka Novak Srzić primjerice još za zadnjeg vala prosvjeda protiv devastacije Varšavske ugostila je u emisiji "Otvoreno" Tomislava Horvatinčića. Vlasnik Hoto-a tada je imao priliku u 15-minutnoj monološkoj formi na nacionalnoj televiziji građanima objasniti sve prednosti projekta Cvjetni u centru Zagreba. Tek kada se sutradan digla bura zbog Hloverkinog jednostranog pristupa obrađivanju teme u emisiji u kojoj je pak uobičajeno pozvati više sugovornika, krenulo se u naknadno ispiranje obraza.

> Hloverka Horvatinčiću u Otvorenom samo kimala glavom

Zoranu Šprajcu aktivisti su pak zamjerili što je u središnjem Dnevniku prvog dana prosvjeda njihovu akciju nazvao cirkusom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.