VIDEO Riječki gradonačelnik o uhićenjima: Pola godine se istraživalo sve

Foto: Hina

U TIJEKU je još jedna akcija Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO).

Europski tužitelji uhitili su 5 osoba.

Među njima i ljudi iz riječke gradske uprave. Kako su objavili mediji radi se o bivšoj pročelnicia riječkog gradskog Odjela za komunalni sustav Ireni Miličević, njezinom suradniku, savjetniku za kapitalne investicije u Odjelu za komunalni sustav Eddyju Ropcu, direktorici riječke Čistoće Jasna Kukuljan, direktoru međimurske tvrtke Tehnix Đuri Horvati i Darku Žagaru iz čakovečke tvrtke Žagar koja je izvela projektiranje i projektantski nadzor na projektu sortirnice Mihačeva Draga, javlja Jutarnji.

Upravo se obratio riječki gradonačelnik.

 

Riječki gradonačelnik Marko Filipović izvijestio je da su se u proteklih oko pola godine u gradskoj upravi i komunalnom društvu Čistoća provodile neke istražne radnje, ali ti su izvidi tajna pa da o tome ne može govoriti.

"Jasno mi je da vlada interes medija, ali ponavljam da nemam informacija o istrazi"

Određene radnje koje su provođene provodile su se u protekle pola godine. Mi smo na raspolaganju policiji. Sve ono što je bilo zatraženo od Grada Rijeke mi smo im dostavili. Sa mnom nisu razgovarali"

"Predmet koji je istraživan odnosi se na sortirnicu u Mihačevoj Dragi. Ona je završena u predviđenom roku sredstvima koja su za nju bila predviđena."

 "Ja kao gradonačelnik i gradska uprava se zalažemo za transparentnost rada gradske uprave i svih javnih nabava koje se provode jer se radi o novcu građana i sve mora biti obavljeno sukladno zakonskim obvezama", rekao je.

Naglasio je da je Grad Rijeka nositelj nekoliko priznanja za najtransparentniju gradsku upravu te događaji poput tog nisu nimalo ugodni.

O direktorici Čistoće

S nikime se nisam čuo čija su se imena pojavila u medijima. Informaciju o tome da će podnijeti ostavku nemam, vidjet ćemo što će donijeti dan.

Ima li još takvih slučajeva?

Koliko ja znam, što je meni poznato, naravno ne mogu reći da mi je sve poznato, no koliko znam to je jedini takav slučaj.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.