VIDEO Rusija: Uništili smo HIMARS-e kojima su Ukrajinci pobili ljude na plaži

Screenshot: X

Ruske snage uništile su raketne lansere HIMARS koji su prošlog mjeseca napali Sevastopolj projektilima ATACMS, priopćilo je rusko ministarstvo obrane. Rusi su podijelili i snimku za koju tvrde da prikazuje trenutak uništenja HIMARS-a. 

"Operatori bespilotnih letjelica ruskih oružanih snaga otkrili su tri raketna lansera HIMARS kako se premještaju i zauzimaju skrivene položaje u šumskom pojasu u blizini naselja Klapaja u Hersonskoj oblasti", navedeno je iz ministarstva. 

"Iskanderima smo izveli raketni udar po kamufliranim položajima te uništili tri raketna lansera i do deset stranih stručnjaka odgovornih za korištenje lansera", dodali su Rusi. 

Rusi otvorili istragu o terorističkom napadu

Moskva tvrdi da je Kijev upotrijebio ove HIMARS-e kako bi "izveo zločinački napad na Sevastopolj 23. lipnja". Rusi su tada optužili Ukrajince da su napali civilnu infrastrukturu u Sevastopolju projektilima ATACMS. Društvenim mrežama su se širile snimke koje su prikazivale trenutak udara na plažu na kojoj su bili kupači. 

Prema ruskim podacima, tada su oborena četiri projektila, dok je jedan eksplodirao iznad grada. Rusi su naveli da su u napadu ubijena četiri civila, dok ih je više od 150 ranjeno. Ruski istražni odbor ubrzo je otvorio kaznenu istragu o terorističkom napadu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.