VIDEO U Rijeci zapaljena gej zastava prije nekoliko mjeseci, sad se pojavila snimka

Screenshot: Facebook

NA DRUŠTVENIM mrežama pojavila se snimka paljenja zastave duginih boja u centru Rijeke. Kako piše Novi list, događaj se dogodio krajem prošle godine, ali snimka se pojavila tek sad.

Snimka se pojavila na jednom Instagram profilu kao odgovor na odluku Upravnog suda o tome da gej parovi mogu biti kandidati za posvajanje djece.

Na Instagram stranici “Riječani 1987”, jednoj od neslužbenih stranica sa sadržajima vezanima uz navijačku skupinu Armada, u čijem opisu stoji poruka “Mi smo ponosni čuvari bili sve te godine, snage, ponosa i časti grada i domovine”, noćas je objavljena snimka paleža zastave u duginim bojama izvješenoj na zgradi Grada Rijeke.

Poluminutni video prikazuje skupinu od četiri u crno odjevena mladića, kako uz pomoć motke na koju je pričvršćena baklja, pale duginu zastavu.

“Grad Rijeka to što se dogodilo nije prijavio policiji, jer je zastava te noći samo nagorena i oštećena, pa smo je samo zamijenili”, rekli su za Novi list u Gradu, iz kojeg najavljuju da će se o ovom slučaju uskoro i službeno očitovati.

Dugine obitelji: Najoštrije osuđujemo

Na Fejsu su se očitovali iz Duginih obitelji.

"Najoštrije osuđujemo incident u Rijeci, objavljen na Instagram profilu nepoznatih počinitelja povodom nedavne presude Upravnog suda. Očekujemo pravovremenu reakciju nadležnih tijela, te da će se počinitelji privesti pravdi! Ovakav zločin iz mržnje ne smije ostati nekažnjen, mi kao udruga podnijet ćemo kaznenu prijavu i nadamo se da ovo neće biti još samo jedan slučaj koji će pasti u zaborav.

Jako je zabrinjavajuće vidjeti kako se sada već dugi niz godina u Hrvatskoj spaljuju rainbow zastave, prikazi gej parova na karnevalima, i da se u našem društvu može dogoditi da se pokušavaju spaliti i osobe kao što se dogodilo prije par mjesecu u zagrebačkom parku Maksimir. Užas, ovakve scene ostavljaju nas bez riječi", stoji u objavi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.