Video: U sudaru nad rijekom Hudson devet poginulih, četiri tijela pronađena

DOK ISTRAŽITELJI utvrđuju kako je za vrijeme sunčanog i mirnog dana došlo do sudara helikoptera i manjeg zrakoplova nad rijekom Hudson, spasioci i dalje tragaju za tijelima stradalih. Dosad su pronađena i iz rijeke izvađena četiri tijela, među kojima je i tijelo djeteta. Vjeruje se kako je u nesreći poginulo devet osoba, od čega petero turista iz Italije.

Gradonačelnik New Yorka Michael Bloomberg jučer nakon nesreće nije zračio optimizmom - rekao je kako ovo nije akcija spašavanja, nego akcija potrage za tijelima. "Nesreću je bilo nemoguće preživjeti. Ovo neće imati sretan završetak kao kad je Airbus sletio na površinu rijeke", naveo je.

U turističkom helikopteru su se nalazili pilot i petero Talijana, a i zrakoplovu je uz pilota bilo dvoje putnika, među kojima i stradalo dijete.

Liza Meneades bila je jedna od onih koji su uz rijeku uživali u subotnjem popodnevu i svjedočili strašnoj nesreći. Ispričala je kako je čula snažnu eksploziju i vidjela kako je propeler helikoptera odsjekao krilo malom bijelom zrakoplovu. Obje su letjelice u oblaku dima upale u rijeku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.