Video - Vidošević želi predsjedničkog "Milijunaša": Hebranga i Josipovića pozivam na test znanja

"JEDAN ne zna odgovore, drugog je strah pa je pobjegao, a ja sam im sad obojici kriv jer znam. Predlažem da umjesto sučeljavanja napravimo test iz ekonomije, hrvatske povijesti, kulture i sporta!", napisao je na svome Facebook profilu predsjedničku kandidat "koji zna sve datume" Nadan Vidošević te time bacio rukavicu HDZ-ovcu Andriji Hebrangu i SDP-ovcu Ivi Josipoviću i pozvao ih na testiranje znanja.

Do ovog poziva nezavisnog kandidata Vidoševića je došlo nakon što je Andrija Hebrang u emisiji Dosier HR zastajkivao i davao krive odgovore o datumima koje bi "svaki Hrvat trebao znati u pola noći", a SDP-ovac Ivo Josipović je ocijenio kako mu takva "javna blamaža" ne treba pa je odbio sudjelovati.

> Buni se, a jasno je da ne zna: Stožer Andrije Hebranga tvrdi da je Vidošević znao pitanja

> Video: Andrija Hebrang pao na ispitu iz domoljublja

> Video - Hebrang: Sad će ispasti da Vidošević bolje od mene zna kad je priznata Hrvatska!

Nakon emisije ljutiti Hebrang se branio da mu je podmetnuto te čak traži i istragu u redakciji emisije te kažnjavanje autora priloga zbog "neprofesionalnog ponašanja" koje bi se moglo nazvati i namještaljkom. Namještaljkom je nazvao postupak novinara, zato što je članica njegova izbornog stožera dobila pet tema o kojima će se razgovarati i na koja se, očito, Hebrang i pripremio. No, nakon tih pitanja počela su pitanja o datumima iz novije hrvatske i svjetske povijesti na koja je Hebrang zamuckivao i krivo odgovarao.

Hebrang zna sve

Njegovo objašnjenje za takvo neznanje je da se zbunio kada je shvatio kako se radi o novinarskoj namještaljci. Vidoševića je optužio da je znao pitanja te je odgovore "sipao" s papira koji je stajao na njegovom stolu. S Hebrangovim znanjem odgovora na sva pitanja poigrao se i poznati internetski "zabavljač" BijesPrvi koji je HDZ-ovog kandidata ubacio u glazbenu temu iz legendarnog Muppet showa. U njegovom filmiću Andrija Hebrang redom točno odgovara na pitanja o graničnom sporu sa Slovenijom, HEP-u i Buljubašiću, Europskoj uniji, ekonomskoj krizi te modnim kritičarima.

Legendarna dva stara kritičara iz Muppet showa na kraju se pitaju što to Hebrangu znači "manamana" i samo odgovaraju kako to nikoga nije niti briga. Predsjedničku kapanju mogli bi učiniti zanimljivijom ovi prijedlozi o kvizovima znanja za predsjedničke kandidate. Ostaje nam vidjeti hoće li Andrija Hebrang i Ivo Josipović prihvatiti bačenu rukavicu te se sjesti nasuprot Nadana Vidoševića i odgovarati na pitanja iz ekonomije, hrvatske povijesti, kulture i sporta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.