Vjersko pravovjerje: Izraelski listovi izbrisali žene s fotografija vlade

DVIJE ortodoksne židovske novine "izbrisale" su dvije ministrice s fotografije nove vlade, jer je objavljivanje slika žena nepristojno.

Ministrice Limor Livnat i Sofa Landver izbrisane su s fotografija nove vlade Benjamina Netanyahua zbog toga što su slike žena "nepristojne". Tjednik Shaa Tova je na mjestu gdje su stajale ministrice stavio crne točke dok ih je dnevnik Yated Neeman jednostavno izbrisao, pišu svjetski mediji.

Zabranili i školovanje žena

"Svatko tko je upoznat s običajima ultraortodoksnog tiska zna kako takvi listovi izbjegavaju objavljivati fotografije žena", priopćili su iz Shaa Tova. Ultraortodoksni Židovi kojih u Izraelu ima od osam do 15 posto poznati su po "tvrdoj" interpretaciji svoje vjere. Vijeće rabina je 2007. godine u obrazovnu politiku te zajednice uvelo zabranu školovanja žena.

U kvartovima u kojima žive ultraortodoksni Židovi tijekom kampanje su se s postera trgala lica političarke Tzipi Livni. Oni smatraju i kako je korištenje modernih tehnologija kao što je internet, opasno za pobožnost u Izraelu.

I.Kri.
Foto: Feministing.com

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.