Vlada: Hrvatska nije platila da Burj Khalifa svijetli u bojama naše zastave

Foto: X

Najviši neboder na svijetu Burj Khalifa prije tjedan dana zasjao je u bojama hrvatske zastave tijekom posjeta Andreja Plenkovića Dubaiju. Hrvatski premijer pohvalio se prizorom na mreži X.

"Susret s najvećim investitorom u Dubaiju Mohamedom Alabbarom, s kojim nastavljamo kvalitetan dijalog i suradnju. I ove godine Burj Khalifa je u bojama hrvatske zastave", napisao je.

Plenković je boravio u Dubaiju, gdje je sudjelovao na 28. konferenciji Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama COP28, koja se održava od 30. studenog do 12. prosinca.

@hrvatska_radiotelevizija Najviši neboder na svijetu Burj Khalifa zasjao u bojama hrvatske zastave #hrvatskaradiotelevizija #hrt #FYP #burjkhalifa #dubai #croatia #andrejplenkovic ♬ original sound - HRT

Je li to Hrvatska platila?

Nakon što smo vidjeli da se informacija o tome kako je Hrvatska to platila širi društvenim mrežama, poslali smo upit vladi i pitali je li to plaćeno.

"Republika Hrvatska nije snosila troškove osvjetljenja zgrade Burj Khalifa, a isticanje hrvatske zastave bila je gesta domaćina.

Podsjećamo da se predsjednikvlade Andrej Plenković, tijekom boravka u Dubaiju, gdje je sudjelovao u radu klimatske konferencije COP 28, sastao s Mohamedom Alabbarom, čelnom osobom tvrtke Emaar Properties", kazali su nam iz vlade.

A koliko to košta?

Prošle godine objavili smo da oglas ili poruka na Burj Khalifi košta najmanje 250 tisuća dirhama (AED), odnosno oko 475 tisuća kuna. To je cijena trominutnog prikaza oglasa, pisao je Arabian Business.

Cijene se kreću od 250 tisuća AED za tri minute radnim danom od 20 do 22 sata, a vikendom se penju na 350 tisuća AED (oko 665 tisuća kuna). Za dva trominutna zakupa bilo koje noći između 20 i 22 sata, cijena je 500 tisuća AED (950 tisuća kuna), a za jedan milijun AED možete dobiti pet trominutnih zakupa bilo koje noći između 19 sati i ponoći.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.