Vlada ipak odustala od povećanja PDV-a?

VLADA ipak, unatoč špekulacijama koje su se posljednjih dana pojavile u dijelu medija, nema namjeru podići PDV na 25 posto.

Demantirano je to iz same Vlade, samo dan uoči sastanka koalicijskih partnera na kojemu bi premijerka i ministar državne blagajne Ivan Šuker trebali predstaviti plan rebalansa proračuna, rezanja rashoda i, što je još važnije, povećanja prihoda, prenosi HRT.

Premijerka postala oprezna: Nagađanja neću komentirati, sve su to probni baloni!

Premijerkini savjetnici itekako su svjesni činjenice da bi svaki novi porez donio novu štetu gospodarstvu te će se Kosor u ovom slučaju, birajući između prijedloga svojih savjetnika s jedne i koalicijskih partnera s druge strane, ipak odlučiti za savjetnike. Od poreza na banke, kako se čini, odustala je već prije, tvrde neslužbeni izvori.

"Sva ova nagađanja neću komentirati, zato što jedan komentar izazove 400 drugih komentara, nagađanja. Radi se očito o balonima koji dolaze iz različitih krugova“, kazala je oprezna premijerka.

Umjesto nametanja novih poreza, Vlada bi prihode mogla pojačati prodajom manjinskih udjela u nekim državnim tvrtkama. Paket dionica T-HT-a u vlasništvu države vrijedi oko 800 milijuna kuna, a u državnom trezoru ostalo je i ponešto dionica u oko četiristotinjak poduzeća, no sve to neće biti dovoljno da se posve pokrpaju sve rupe u proračunu, podsjeća HRT. Stoga se sastanak koalicijskih partnera u ponedjeljak očekuje s posebnim zanimanjem.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.